65 kilót fogyott úgy, hogy havonta megszabadult egy rossz szokásától

fogyás életmódváltás egészséges életmód sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Aki manapság találkozik vele, talán el sem tudja képzelni, hogy egykor a túlsúlyosok táborát erősítette. 155 kiló volt a legmagasabb súlya, innen sikerült lépésről lépésre, kezdetben csak a rossz szokásait kiiktatva lefogyni. Ismerd meg Peter Perez történetét!

Peter Perez legmagasabb súlya 155 kiló volt, ami a stressz, a munka és az érzelmi evés eredménye volt. "Már a főiskola mellett is teljes munkaidőben dolgoztam. Ez a terhelés és a rengeteg gyorsétel sajnos megtette a hatását. A legrosszabb akkor lett, amikor érzelmi evő lettem, minden örömömet és bánatomat csak az evésben tudtam levezetni. Ezzel egy ördögi körbe kerültem" – meséli Peter.

Hiába nem érezte magát jól a bőrében, nem gondolta, hogy változtatnia kellene, egészen 2015-ig. "Apukám leült, hogy komolyan beszéljen velem a súlyomról. Ez sokkoló volt, ő ugyanis soha nem volt kevesebb 140 kilónál, amióta ismertem. Ahogy megosztotta velem az aggályait, emlékszem, hogy könnyek szöktem a szemembe" – emlékszik vissza Peter.

Peter Perez érzelmi evő volt Forrás: Peter Perez

Amikor az apukája megkérdezte, hogy hány kiló, Peter nem tudott felelni, régóta kerülte ugyanis a mérleget, ahogyan a tükröt is. "Ezután kényszerítettem magam, hogy ráálljak a mérlegre, és hogy megnézzem magam a tükörben. Dühös és csalódott voltam, és tudtam, hogy csak egy embert hibáztathatok: saját magamat. Ekkor azonban eldöntöttem, hogy megváltoztatom az életemet."

Peter ennek ellenére nem rohant azonnal az edzőterembe, és mivel gyakorlatias megoldást keresett, elsősorban feltette magának a következő kérdéseket: „Mit csináltam, amikor megpróbáltam lefogyni a múltban? Miért nem működött? Mit tehetek másképp?"

Rájött, hogy mindig túl gyorsan túl sokat akart. Vagy egy drasztikus étrendváltásba kezdett, vagy őrült sportolásba, és ezeknek mindig csalódás lett a vége. Peter eldöntötte, hogy ezúttal lassan fog haladni. Az első hónapban csak az üdítőket iktatta ki az étrendjéből, amivel 5,5 kilót fogyott. A következő hónapban lemondott a desszertekről, amivel további 4,5 kilót adott le. Egy évig haladt így lépésről lépésre egy-egy rossz szokását kiiktatva, és összesen 23 kilótól szabadult meg. "Tudatosítanom kellett, hogy ezek az ételek mérgezik a testemet, így könnyebb volt lemondani róluk" – mondja.

Ez után is folytatta az egészséges étrendjét, miközben sportolni is elkezdett. Kardió edzéseket és súlyzós gyakorlatokat vezetett be a mindennapjaiba. Mire 29 éves lett, már 65 kilós súlycsökkenéssel büszkélkedhetett, vagyis 90 kilóra sikerült fogynia.

Peter 65 kilótól szabadult meg úgy, hogy havonta megszabadult egy rossz szokásától Forrás: Peter Perez

"Az életmódváltásban az a jó, hogy nem büntetve érzem magam, mint a diétáknál. Csak azt látom, hogy végre törődök magammal, és minden eddiginél jobban élek" – vallja Peter, aki ennek ellenére azt sem tagadja, hogy voltak nehéz időszakok, és azt is elárulta, mi volt számára a legnehezebb az életmódváltásban. "A cukor iránti vágyat legyőzni, illetve a saját korábbi mentalitásommal nap mint nap megküzdeni, és egy új mentalitást kialakítani – ezek voltak a legnehezebb csaták. Mindkét dologhoz nagyon fontos volt a tudatosság, hogy minden egyes pillanatban értsem, hogy miért csinálom. Így tudtam napról napra fejlődni."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.