A nyári táborok minden iskolás – sok esetben óvodáskorú – gyermeket nevelő szülő életében fontos szerepet töltenek be. Azon túl, hogy a nyári szünet ideje alatt egyfajta gyermekfelügyeletet látnak el, számtalan készséget és képességet is fejlesztenek, amelyekkel a gyerekek csak nyerhetnek. Erről részletesebben egy korábbi cikkünkben olvashatsz. Most olyan táborokat hoztunk, amelyek kitűnnek a tömegkínálatból, érdekes és különleges tematikájuknak köszönhetően.

 

Képzőművészeti nyári alkotótáborok a Ludwig Múzeumban  

Forrás: ludwigmuseum.hu

A Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum idén nyáron is indít napközis jellegű táborokat, méghozzá három korcsoportra felosztva (6–10, 11–14 és 13–18 éveseknek). Minden foglalkozást múzeumpedagógus vezet, miközben engedi a gyermekeket a szabad alkotás terén kiteljesedni. Választható többek között a mozgás, zene, fény és téralkotás köré épülő ötnapos tábor, de az ipar- és képzőművészetbe is belekóstolhatnak a nagyobb gyermekek. Minden tábor a táborozók alkotásaiból nyíló kiállítással zárul.

További információért látogass el a múzeum oldalára.

Zoo Tábor a Fővárosi Állat- és Növénykertben  

Forrás: zootabor.hu

A budapesti állatkert sok éve várja a 6–12 év közti gyermekeket a nyári szünet ideje alatt, hogy napközis táborukban jobban megismerhessék az állatokat, amelyben szakképzett pedagógusok és állatkerti szakemberek segítik őket. A programok között szerepel kézműveskedés és természetesen sok-sok szabad játék.

További információért látogass el az állatkert oldalára.

A digitális világ megélése a Logiscool nyári táboraiban  

Forrás: logiscool.com

A külföldön is elismert, saját módszerrel dolgozó programozó iskola nyári kínálata minden évben tovább bővül, követve a gyerekek változó érdeklődését. Idén például a videóvágás, a programozó hacker tábor és a Minecraft továbbfejlesztése mellett a mesterséges intelligencia boncolgatása is főszerepet kap.

További információért látogass el az iskola oldalára.

Érzelmi szerepjátszós tábor a Noha Stúdióban  

Forrás: Shutterstock

Ebben a táborban a meditáció, relaxáció éppúgy megjelenik, mint a szabadtánc, az önbizalomerősítő játékok és más érzelmekre ható, pozitív energiákat közvetítő és élményt nyújtó gyakorlatok. Erre az igen érdeke napközis táborra a 3–8 éves korosztályt várják, akikkel óvodapedagógus, kineziológus és néptáncoktató foglalkozik.

További információért látogass el az alkotóműhely oldalára.