Lelki és testi felrissülés – erre szánd a pünkösdi hosszú hétvégét

felfrissülés egyensúly hosszú hétvége
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hosszú hétvége és annak ünnepi hangulata ideális arra, hogy testileg és lelkileg is felfrissülj, kikapcsolj, egyensúlyba kerülj. Íme, 5 tipp arra, hogy a pünkösdi hétvége ennek jegyében teljen.
  • Irány a szabadba!

Végre igazi nyári idő ígérkezik hétvégére, itt az ideje kimozdulni. A jó levegő, az erdők békéje és idillje megnyugtatja a lelket, lecsendesíti az elmét, egy 15 kilométeres túra pedig jó hatással van a testre: minden porcikádat átmozgatja, és szuper jól fogsz este aludni.

Menj ki a természetbe, a kirándulás átmozgat és remek stresszoldó Forrás: Shutterstock
  • Vedd ráérősre a reggeleket!

A hétköznap reggelekkel ellentétben ne pattanj ki rögtön az ágyból. Élvezd, hogy nem az ébresztőórára kell kelned, ébredés után pedig relaxálj egy kicsit, végezz néhány légzőgyakorlatot. Szánj időt a reggelizésre is. A ráérős, beszélgetős villásreggelik a legjobbak. Ha szeretsz otthon főzőcskézni, és volt időd bevásárolni korábban, akkor otthon is nekiállhatsz egy finom tojásos reggelinek vagy akár egy quiche-nek. Ha lustálkodós kedvetek van, akkor pedig irány egy reggelizőhely.

Villásreggelizz a barátaiddal! Forrás: Shutterstock

Itt találod a kedvenc tojásos receptünket, illetve a villásreggelire kiváló quiche receptjét.
  • Legyél offline!

Manapság egy percre sem hagyjuk magára a telefonunkat. Állandó készenlétben vagyunk, mindig a kezünk ügyében van. Egész nap pörgetjük a közösségi média felületeit, és csak ömlenek ránk a nagyvilág hírei, és ismerőseink vagy éppen követettjeink életének részletei. Tarts most egy kis szünetet, próbáld meg pár napra elengedni a telefont. Nehezebb lesz, mint elsőre gondolnád, de aztán meglepően jó érzés lesz, felszabadító kikerülni egy kicsit az online üzemmódból.

Kapcsold ki a telefonod Forrás: Shutterstock
  • Lazulj el!

Ha nem szereted a wellness-szállók zsúfoltságát, nem kell egy egész hétvégét ott töltened. Egy-egy wellness-szolgáltatást viszont nem rossz igénybe venni, ugyanis fantasztikusan ellazítja és kikapcsolja az embert. Egy masszázs vagy egy méregtelenítő szaunázás, esetleg egy egész testes pakolás kiváló hatással van a testre és a lélekre is. Csak hunyd be a szemed, és relaxálj.

A masszázs garantáltan ellazítja a tested és kiüríti a fejed Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.