Sokmilliós házakról igen gyakran lehet olvasni, mi is megmutattuk már például a legdrágább sztárotthonokat. Ám az, hogy egy család 2 milliárdos házban éljen, főként, ha ez dollárban értendő, normál emberi léptékkel szinte fel sem fogható.

A világ legértékesebb magáncélú épületei közül természetesen az első helyet a brit királyi család „háza", a Buckingham-palota foglalja el. Mi azonban ezt kihagytuk a felsorolásból, mert bár magán-lakóingatlannak számít, mégiscsak egy királyi rezidencia. 

Lássuk a világ legdrágább magánotthonait! 

Antilia – Mumbai, India

AntiliaForrás: AFP, Shutterstock

Ez a külsejét és helykihasználását illetően igen megosztó épület egyetlen család otthona. 2010-ben adták át, amerikai, valamint ausztrál székhelyű építészek bevonásával négy év alatt készült el. A házban 27 emelet található, rendkívül magas mennyezetekkel – más, azonos magasságú épületben akár 60 emelet is elférne. Az épületet úgy tervezték, hogy akár a Richter-skála szerinti 8-as erősségű földrengést is kibírja.

Értéke hozzávetőleg 2 milliárd dollár, jelenlegi tulajdonosa Mukesh Ambani indiai üzletember, a világ 13. leggazdagabb embere.

Villa Leopolda – Nizza, Franciaország

Villa LéopoldaForrás: AFP/Vanina Lucchesi

A francia Riviérán található, csodás épület egykori tulajdonosáról, II. Leopold (II. Lipót) belga királyról kapta a nevét, aki később azt a szeretőjének ajándékozta. Mai formáját 1929 és 1931 között nyerte el egy amerikai építésznek köszönhetően. Számos híresség birtokolta már ezt a műemléknek nyilvánított ingatlant, jelenleg azonban Mihail Prokhorov orosz milliárdos tulajdona.

Értéke 400 millió dollár.

Forrás: Getty Images
A világ 9 leggazdagabb nője

A köztudatban a gazdag nők gyakran csak a kitartott feleségek képében élnek. Mi azonban most olyan erős nőket mutatunk be, akik bár kaptak némi hátszelet, a legtöbbjük a sikereit és vagyonát csak önmagának köszönheti. Az első helyen álló hölgy „értéke" olyan magas, hogy szinte fel sem fogható. A következőkben bemutatjuk a világ leggazdagabb milliárdos nőit, akik közül mindössze egy arisztokrata származású.

Fair Field – New York, USA

Fair FieldFotó: James Maugham/Wikipedia/Cfijames

Az impozáns Long Islanden épült ez a lenyűgöző méretű családiház-komplexum. Az 5400 négyzetméter alapterületű, 29 hálószobával és 39 fürdőszobával rendelkező főingatlan mellett több kisebb épületet is magába foglal a 63 hektáros terület. Építtetője és jelenlegi tulajdonosa az amerikai üzletember, Ira Rennert.

250 millió dollárra becsülik az értékét, de egyesek szerint ennek kétszeresét is érheti.

One Hyde Park – London, Anglia

One Hyde ParkForrás: Wikipedia/Rob Deutscher Follow

A három ingatlant magába foglaló épületegyüttes összesen 35 800 négyzetméter alapterületű. Rekordsebességgel, két év alatt épült fel, 2009-ben adták át. Ebben található egy lakás, amely közel 2400 négyzetméteres, és a leggazdagabb ukrán üzletember, Rinat Akmetov tulajdona. 

A One Hyde Park legdrágább lakásának felszereltségéről és más tulajdonságáról nem igazán találni információt, de azt tudjuk, hogy 225 millió dollár az értéke.

Kensington High Street-i kúria – London, Anglia

Kensington High Street-i kúriaFotó: Tyler Shields

Anglia legdrágább utcájában található az az 1900-as évek elején épült kúria, amely négy szinten (kettő a föld alatt) összesen 57 szobát foglal magába. Jelenleg Tamara Ecclestone tulajdona, aki férjével és kislányával él ebben a grandiózus otthonban. Saját bevallása szerint közel 50 fős személyzet segít neki abban, hogy a kúria mindig a legjobb formáját hozza.

Mostani értéke 220 millió dollár.