Gyönyörű fotók, amely azt bizonyítják, egy kisgyermek táplálása így vagy úgy, de csodálatos. Nézd meg a galériánkat!

Amikor Felicia Saunders fotós készített egy portrét arról, ahogy három anya táplálja a gyermekét, nem számított arra, milyen hatása lesz az elkészült felvételnek. A fényképész azt szerette volna megmutatni, hogy az újszülöttek etetése csodálatos függetlenül attól, hogyan csinálják, és elérte a célját. Azóta nem telik el nap anélkül, hogy ne kapna üzeneteket anyáktól, akik megköszönik a munkáját.

Fotó: Felicia Saunders Photography
Nem attól leszel rossz anya, ha szoptatás helyett tápszerezel
Minden harmadik édesanya tapasztal valamilyen problémát a szoptatás során, a legtöbben arra panaszkodnak, hogy túl kevés a tejük - derül ki egy friss hazai felmérésből. Bár a statisztikák szerint gyakoriak a szoptatással kapcsolatos fizikai problémák, az érintett anyák sokszor a társadalmi elvárásokkal és bűntudattal is küzdenek, ha nem tudnak megfelelően szoptatni. Pedig a legfontosabb az, hogy a csecsemő egészséges legyen: ha az anyatejes táplálás valamiért nem biztosítható, kiegészítő módszert kell alkalmazni a baba egészséges fejlődése érdekében. Olvasd el erről a Life.hu cikkét!

Sok nő érez ugyanis lelkiismeret-furdalást azért, mert valamilyen oknál fogva nem tudja szoptatni gyermekét. Természetesen nem kérdés, hogy az újszülöttek anyatejjel való táplálása a legjobb, de attól, hogy valaki erre nem képes, még nem lesz kevésbé gondoskodó vagy kevésbé lelkiismeretes anya. Ők a társadalmi elvárások miatt bűntudatot éreznek, ugyanakkor azok az édesanyák sincsenek könnyebb helyzetben, akik szoptatnak, és erre nyilvános helyen is hajlandóak.

Amikor a női mell látványától felfordul a gyomrunk
Ma, a 21. században, amikor a világ szinte minden táján – főképp a nyugati társadalmakban – a sokszínűség, a másság megértését és elfogadását hirdetik, miért háborodunk fel egy szoptató anyuka láttán? A női mell elvileg a nőiség-nőiesség, az anyaság, a szexuális vonzerő szimbóluma. A szoptatás pedig a világ egyik legtermészetesebb és legszebb élménye. Miért fogadjuk el a női mell látványát, ha szexuális tartalmat látunk, és miért utasítjuk el, ha az anyaságról van szó? Olvasd el erről a Life.hu cikkét.

Sok nőt ért atrocitás már azért, mert a gyermeküket ott szoptatták, ahol a kicsi megéhezett, éppen ezért rengeteg ismert ember állt ki a nyilvános szoptatás mellett. 

Íme, 5 sztár, akik imádják a szoptatás közben készült szelfiket

Gisele Bündchen, Miranda Kerr, Alyssa Milano, Pirner Alma és Hargitai Bea. Vajon mi a közös bennük? A brelfie, vagyis „breastfeeding selfie", ami a szoptatást népszerűsítő sztárédesanyák között is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Olvasd el erről a Life.hu cikkét!

Mindegy, hogyan történik tehát egy kisbaba táplálása, tápszerrel vagy anyatejjel, nem kérdés, hogy minden anyát támogatnunk kell, hiszen ők a legjobbat szeretnék a gyermeküknek, és ha valamiért nem képesek az anyatejes táplálásra, nem szabad bűntudatot érezniük miatta, ahogy annak sem kell problémának lennie, ha egy anya nyilvános helyen szoptatja gyermekét. 

Kattints a képre, és nézd meg a galériánkat arról, milyen gyönyörű az újszülöttek etetése bármilyen módon:

Fotó: Felicia Saunders Photography