Damu Roland napra pontosan két hónappal az öngyilkossági kísérlete után tért vissza a színpadra. A színész a Storynak mesélt életéről és önálló estjéről.

Damu Roland tíz éve még népszerű sorozatsztár volt, aztán Vajna Timi exeként bántalmazás és nemi erőszak kísérlete miatt négy és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélték. Bár három év után szabadult, hiába próbált meg új életet kezdeni, rendszeresen visszacsúszott.

Fotó: Nagy Attila

A színész nemrég öngyilkosságot kísérelt meg, november 29-én pedig „Én és Én" címmel hirdette meg első önálló estjét a Pesti Szabad Szalonban.

Már a helyszín sem átlagos, ugyanis Damu önálló estje egy mécsesekkel megvilágított pincehelyiségben debütált. 

"Roland sokat készült az előadásra, egy meghitt, lelki utazást szeretne adni a közönségnek."

-mondta Tóth Ádám, a darab rendezője.

Az előadás egyszerre szürreális és felkavaró, de mindvégig nehezen értelmezhető. A hatás olyan, mintha egy hullámvasútra váltott volna jegyet a néző: Damu hol dühösen, hol elérzékenyülve szavalt.

A színész bohócsminkben lépett színpadra, az egyik oldalán felfelé, a másik oldalán lefelé görbülő szájjal. Ettől a maskarától az est folyamán fokozatosan szabadult meg, mígnem a meghajlásnál már Damu Rolandot láthatták a nézők.

"Ez  nem visszatérés volt, harminc éve színész vagyok. Egy éve nem játszottam, de ez nem azt jelenti, hogy pihentem, hanem azt, hogy készültem...Nemrég múltam 45 éves, sokat változtam. Máshogy gondolkozom már, mint azelőtt:ez a mai felgyorsult világ nem nekem való. Időre volt szükségem, amíg letisztultak bennem az elmúlt időszak eseményei."

-nyilatkozta Damu a Storymagazinnak.