Kiderült! Ez az oka annak, hogy Verebes István eltűnt a nyilvánosság elől

színész Verebes István visszavonulás eltűnt vidék
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Jászai Mari-díjas színész, Verebes István az utóbbi időben a nyilvánosságtól távol, visszavonult életet él, aki őszintén beszámolt arról, mi áll a döntése hátterében.

Utoljára a József Attila színházban volt látható a 72 éves színész, rendező, Verebes István, mostanában viszont zalai otthonában tölti mindennapjait.

Verebes István zalai otthonában a nyilvánosságtól visszavonultan éli a mindennapjait Forrás: Mokka

"Otthon vagyok Bazitán, és semmit nem csinálok. Illetve írtam egy könyvet, Hátraarc a címe. Négyezer könyvünk van, háromezret még nem olvastam. Festek, kutyát sétáltatok, jönnek a barátok, főzök, társasjátékozunk, beszélgetünk.. (...)

Ami Budapesten tegnap volt, az nem biztos, hogy ma van. Ami ma van, nem szavatolt, hogy holnap is lesz. (...) A kapzsiság, vérszomj, rohanás, kapkodás, nem az én világom. Eljött az életemben az a kor, amire azt mondtam, ebből elegem van"

- magyarázta a Best magazinnak a rendező.

A pihenés ellenére van két ajánlata vidéken, az egyik rendezőként, a másik színészként, de egyelőre bizonytalan, hogy a koronavírus miatti veszélyeztetettség ellenére elvállalja-e azokat.

"Sok mindenre mondtam, mondok nemet, túl sok helyről léptem el. Emiatt joggal bizalmatlanok velem szemben. Mindenkiben jóban is voltam, ki is fejezték szeretetüket, megbecsülésüket. Mégis eljöttem, de hogy miért arról nem volna ízléses beszélnem. Az érdekes csak az, hogy azóta eltelt másfél év, és összesen két színész meg egy munkatárs hívott fel, és kérdezte meg, hogy vagyok. (...) Az egész szakmára jellemző, hogy minden személyességről kiderül: érdektől támogatott"

- nyilatkozta őszintén Verebes István a Katona József színházból való eljövetelével kapcsolatban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.