Ételek, melyek ugyanannyi energiát adnak, mint a kávé

Forrás: Shutterstock -
ébredés tojás zabkása étel reggeli kávé
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ébredéshez a legtöbb embernek egy jó adag, erős kávéra van szüksége. Vannak azonban olyan ételek, amelyek ugyanannyi energiát adnak, mint a fekete ital. Mutatjuk, melyek ezek.

Nagyon szerencsés az, aki úgy kel fel reggel, hogy kipattannak a szemei, és tele van energiával. Nem is biztos, hogy nekik tovább kell olvasniuk. Akinek viszont szüksége van az ébredéshez a kávéra, az jól figyeljen! Megmutatjuk azokat az ételeket, amikkel legalább annyi energiát tankolhatunk reggel, mint egy presszó kávéval.

1. Alma
Gazdag kvercetinben, ami egy olyan antioxidáns, mely védi a sejteket az öregedéstől és az állóképességet is növeli. Kvercetint tartalmaz még a paprika, a paradicsom, a spenót és a káposztafélék.

Az alma gazdag kvercetinben, ami egy olyan antioxidáns, mely védi a sejteket az öregedéstől és az állóképességet is növeli Forrás: Shutterstock

2. Tojás
A tojás a bolygó legtáplálóbb ételei közé tartozik, nagyszerű fehérjeforrás. A tojássárgája gazdag B-vitaminokban, melyek segítenek az ételt energiává alakítani. A tojásban van kolinis, ami egy mikrotápanyag és növeli az energiaszintet. Nagyobb mennyiségben tartalmaz még kolint a máj, a lazac, a kelbimbó és a karfiol.

3. Joghurt
A joghurtban található fehérjék és tejsavbaktériumok jót tesznek a testnek, beindítják az anyagcserét.

4. Csokoládé
Aki energiapótlás céljból fogyaszt csokoládét, annak figyelnie kell arra, hogy magas kakaótartalmú legyen az édesség. A kakaó csökkenti a stresszt, energiát ad és segít a koncentrálásban. Az étcsokoládé tartalmaz némi koffeint is, ami szintén növeli az energiaszintet.

5. Fűszerek
A fahéj, a kömény, a paprika és a pirospaprika serkenti az anyagcserét. Ne féljünk egy kis fahéjat adni a reggeli kakaóhoz vagy a zabkásához, esetleg megpaprikázni a rántottát.

Ne féljünk egy kis fahéjat adni a reggeli kakaóhoz vagy a zabkásához Forrás: Shutterstock

6. Méz

Bár a méz sok természetes cukrot tartalmaz, fontos ásványi anyagok is vannak benne. Egy kis kanál reggelire, és annyi energiád van, mintha kávét ittál volna!

7. Citrusok
A citrusfélék illata hatással van testünkre, lelkünkre. A citrusok egyfajta éber állapotba hozzák a testet, amely mindenképpen segíthet a korai órákban. Gondoljunk csak egy nagy kancsó, frissen facsart narancslére!

8. Zabkása
A zabkása az ideális reggeli. Magas a rosttartalma, és komplex szánhidrátot tartalmaz. Beindítja az anyagcserét, és biztos, hogy ebédig el is telít.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.