Megszólalt Vilmos herceg a 25 évvel ezelőtti Diana-interjú ügyének kapcsán

halál Diana hercegné Vilmos herceg nyomozás BBC
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Cambridge hercege sem hagyta szó nélkül a BBC tettét.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a legfrissebb hírek szerint Diana hercegnőt csúnyán átverte a BBC 25 évvel ezelőtt, hogy elkészülhessen a híres Panorama interjú. A tragikus körülmények között elhunyt Diana barátnője úgy véli, az interjút megelőző átverésnek köszönhető, hogy Lady Diana meghalt.

A BBC egykori munkatársa bevallotta, hogy ő készítette a hamis dokumentumokat, amik miatt Diana leült beszélgetni a kamerák elé, és a férfi vállalta a közvetett felelősséget is a walesi hercegné 1997-es haláláért - írja a Ripost.

A BBC felkért egy független bizottságot, hogy nyomozzák ki az interjú elkészültének körülményeit, a brit legfelsőbb bíróság pedig ígéretet tett, hogy akit csak tudnak, kihallgatnak az üggyel kapcsolatban.

A nyomozás hírére Vilmos herceg is hivatalos közleményt adott ki. Diana idősebbik fia örül, hogy vizsgálat indul, és reméli, hogy kiderül a teljes igazság, és nem maradnak rejtve azok, akik valami rosszat követtek el.

Forrás: AFP/Jack Hill

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.