testápolás fürdőgolyó szépségápolás magazin fürdőbomba
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Télen mindenki szeret elmerülni egy kádnyi illatos, habzó vagy éppen pezsgő vízben. Valaki habfürdőt vet be ilyenkor, mások illóolajjal kényeztetik magukat és akadnak olyanok, akik a fürdőbombák szerelmesei.

Korábbi cikkünkben már megosztottuk, hogyan csinálhatunk otthon, egyszerűen, néhány alapanyagból fürdőbombát, valamint hogy mire érdemes figyelni, ha mi magunk akarjuk elkészíteni a pezsgő, illatos golyókat.
De vajon miért válasszuk a házi fürdőbombát az egyszerű tusfürdő/habfürdő helyett?

  1. Pontosan tudni, mi van benne


    A tusfürdők, habfürdők többsége olyan anyagot is tartalmaz, amely nem biztos, hogy valóban jót tesz a bőrödnek. Például a parabének, színezékek és mesterséges illatanyagok könnyen kikezdhetik az egészségedet, főleg, ha hosszasan ázol a fürdővízben, így sokkal jobb, ha inkább saját készítésű fürdőgolyót használsz.

    Ha te készíted el a fürdőbombát, egész biztos nem kerül bele semmi mesterséges vegyszer Forrás: Shutterstock
  2. Kifejezetten bőrbarát


    A fürdőgolyók legfontosabb hozzávalói a szódabikarbóna, a citromsav és az olívaolaj/kókuszolaj/sheavaj. A szódabikarbóna és a citromsav pH kiegyensúlyozó hatással bírnak, gyulladáscsökkentők, de még a túlzott izzadással és a kellemetlen szagokkal is felveszik a harcot, sőt enyhe peeling hatásuknak köszönhetően eltávolítják az elhalt hámsejteket. Ugyanakkor a fürdőhöz használt meleg víz kitágítja a pórusaidat, így a fürdőbombában található olíva/kókuszolaj/sheavaj értékes anyagai a bőröd mélyebb rétegeibe is bejuthatnak és kifejthetik a hatásukat, éppen ezért rendszeres alkalmazás során csökkenhet a bőrszárazság és a viszketés is.

  3. Személyre szabható aromaterápia


    Mivel a fürdőbombák nélkülözhetetlen összetevői a különféle illóolajok és/vagy szárított gyógynövények, virágok, így a fürdés velük felér egy aromaterápiával, amelynek köszönhetően olyan pozitív hatások érvényesülhetnek, mint a hidratálás, nyugtatás, bőrregenerálás, irritációcsökkentés. Bármilyen problémával is küzdesz, biztosan tudsz olyan fürdőgolyót készíteni, amely megoldást jelenthet. Ha például levendulát használsz fel hozzájuk a nyugtató hatás fog érvényesülni, a kamillás, citromfüves változat pedig remek lehet ekcéma esetén.

A kádban relaxálás fürdőbombával felér egy aromaterápiával Forrás: Shutterstock

+1 Jó móka

Nem véletlen, hogy az emberek odáig vannak a fürdőbombákért, hiszen ki ne szeretné, ha egy illatos, pezsgő golyóbis élménnyé varázsolná az esti rutint. Ki ne imádná figyelni, ahogy a vízbe pottyantott golyóbis vicces pezsgés közepette feloldódik és ki ne imádná élvezni utána a fent említett pozitív hatásokat, legyen szó relaxáló, bőrápoló hatásáról vagy csak egyszerűen arról, hogy isteni az illata.


Ne legyél hát rest, szerezd be a legközelebbi vásárláskor a hozzávalókat, készítsd el a magad szája íze szerint a neked leginkább tetsző fürdőgolyót és tapasztald meg, milyen a természetes, illatos és bőrápoló fürdőzés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.