13 évvel ezelőtt ismerte meg a világ az aranytorkú Susan Boyle-t, amikor feltűnt a Britain's Got Talent színpadán. Azóta fenekestül felfordult körülötte minden és olyan életet él, amelyről álmodni sem mert volna korábban. 

A korábban hol munkanélküliként, hol szociális munkásként ténykedő énekesnő, Susan Boyle 48 évesen állt először a brit tehetségkutató műsor világmegváltó deszkáira, sikere és népszerűsége pedig azóta is töretlen. 

Minden idők egyik legnagyobb tehetségeként számon tartott énekesnő 2009-ben hívta fel magára először a világ figyelmét, amikor a Britain's Got Talent tehetségkutató műsorában előadta A nyomorultak című musical egyik híres dalát.

Videóját néhány nap leforgása alatt 100 millióan nézték meg, neve világszerte ismertté vált: ő lett az, aki „elhallgattatta Simon Cowellt." A Skóciában született énekesnőnél 2013-ban  diagnosztizálták Asperger-szindrómáját, 2012-ben a II. Erzsébet királynő gyémántjubileumának sztárvendége volt, elképesztő pályafutása során két Grammy-díjat is bezsebelt.

13 évvel ezelőtt ismerte meg a világ Susan Boyle-tForrás: AFP

Az elmúlt évtizedben hatalmas vagyonra tett szert az énekesnő, így korábbi anyagi problémáinak már nyoma sincsen. 2019-ben a négy vállalata összesen kétmillió fontot hozott neki a konyhára - írja a The Sun.

A családi viszályt is sikerült rendeznie testvérével, akivel két és fél évig nem beszéltek egymással, miután a férfi megfenyegette Boyle-t hogy öngyilkos lesz, amennyiben nem ad neki ötvenezer fontot. 

Susan még mindig gyerekkori otthonában él Blackburnben. A szerelemben pedig még mindig nem talált rá. Korábban megismerkedett egy amerikai orvossal, akivel azonban csak néhány randevúig jutottak.