A Németországban élő 37 éves modell és édesanya, Hülya Marquardt, veleszületett végtaghiánnyal és deformitással született, de így is teljes életet él.

Születésekor ugyan megvoltak még Hülya lábai, de nem tudta azokat önállóan használni, a kezein pedig hiányosak voltak az ujjak. Később aztán állapota tovább romlott, a deformált, jobbára életképtelen lábak nem segítették, hanem hátráltatták a mozgásban, így amputációra került sor. Ez mégsem hátráltatta őt abban, hogy megvalósítsa álmait - akár a magánéletében, akár a munkájában - írta meg a nuus.

Hülya ennek ellenére teljes életet él, kerekesszéket, műlábakat és görgőket használ a közlekedéshez – épp mire van szükség. Teljesen önálló, kisfiát is el tudja látni fogyatékossága ellenére. Férjével dolgozik együtt napi szinten, aki a legnagyobb támogatója és egyben fotósa is. A férfi azt szereti feleségében a legjobban, hogy modellként nagyon izgalmas, mivel deréktól lefelé hiányzik a lába, miközben egy gyönyörű nő, ez a kontraszt pedig nagyon különlegessé teszi.