Az egész világ árgus szemekkel figyeli Harry és Vilmos herceg kapcsolatát, mely már egy ideje nem felhőtlen.

Vilmos herceg sosem nézte jó szemmel Harry és Meghan kapcsolatát, kapcsolata öccsével azonban végképp megromlott, amikor Harry úgy döntött, hogy nem kíván tovább a királyi család szolgálatában állni. Ezután következett a botrányos Oprah-interjú, mely már csak hab volt a tortán. Harry és Vilmos Fülöp herceg temetésén találkozott újra, ahol felcsillant a remény, hogy hátha kezdenek közeledni egymáshoz a testvérek.

Harry és Vilmos herceg Fülöp herceg temetésénForrás: AFP/Gareth Fuller

A következő hivatalos találkozás július 1-én azon a megemlékezésen lesz, ahol édesanyjuk, Diana hercegnő 60. születésnapjának emlékére egy szobrot fognak közösen felavatni. Ez a szobor mindkettőjüknek nagyon fontos és sokan abban reménykednek, hogy az édesanyjukra való emlékezés ismét közelebb hozza őket egymáshoz. Egy királyi forrás szerint azonban erre még várni kell - írja a The Sun.

A testvérek fizikailag együtt lesznek az ünnepségen, de mégis külön. Azt gondolhattuk volna, hogy egy közös beszéddel készülnek majd, de nem így lesz. Mindketten ragaszkodtak a saját elképzelésükhöz és saját beszédet fognak tartani. Nagy aggodalomra ad okot, hogy testbeszédük is azt sugallja, hogy nincsenek rendben köztük a dolgok, nincs meg köztük az az egység, ami régen."

Harry felesége, Meghan nem vesz részt a megemlékezésen, ahogy II. Erzsébet királynő sem. Azt szeretnék, ha ez csak Harry és Vilmos hercegről szólna.