Ha kiderül, hogy Christian Eriksennek infarktusa volt, az olasz szabályok értelmében nem léphet többé pályára.

Ahogy arról mi is hírt adtunk, szombat este, a foci Eb dán-finn mérkőzésén a pályán esett össze a 29 éves focista. Az orvosok azonnal megkezdték az újraélesztését, végül stabil állapotban szállították kórházba, és Eriksen azóta már üzent is.

Egy vezető kardiológus, Dr. Scott Murray azt nyilatkozta a Daily Mail-nek, hogy ha beigazolódik, hogy szívmegállása volt az Interben játszó játékosnak, az az olasz karrierje végét jelenteheti. Az olasz szabályok szerint ugyanis az a sportoló, akinél ilyet diagnosztizálnak, nem vehet részt a továbbiakban a versenyzésben

"Már hosszú ideje, több mint 20 éve így megy ez Olaszországban, és ennek köszönhetően három százalékról egy százalékra csökkentették a sportolók elhalálozását, amelyet szívrendellenesség okoz" – mondta el Murray.

Eriksennek öt percre állt le a szíve, így azt még nem tudni, milyen hosszú távú hatásai lesznek a történteknek. A szombaton történtek rávilágítanak arra, milyen fontos lenne, hogy mindenki tudjon újraéleszteni, illetve hogy legyen a pálya mellett defibrillátor. A pályán összeesett játékosnak Cristiano Ronaldo és Harry herceg is mielőbbi felépülést kívánt,és az egész világ egy emberként imádkozott érte.

Forrás: DPPI/Alessio Morgese

 

Egy helyen minden, ami foci Eb!
Szeretnél naprakész lenni, tudni mindenről, ami a mérkőzésekkel kapcsolatos? Szívesen olvasnál extra érdekességeket a kedvenc játékosaidról, csapatodról? Akkor kattints az Origo Foci Eb oldalára, hogy ne maradj le semmiről.