Ha beigazolódik, hogy Eriksennek infarktusa volt, nem léphet többé pályára Olaszországban

Forrás: DPPI/Alessio Morgese -
Európa Bajnokság Olaszország infarktus labdarúgó Európa-bajnokság Christian Eriksen
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha kiderül, hogy Christian Eriksennek infarktusa volt, az olasz szabályok értelmében nem léphet többé pályára.

Ahogy arról mi is hírt adtunk, szombat este, a foci Eb dán-finn mérkőzésén a pályán esett össze a 29 éves focista. Az orvosok azonnal megkezdték az újraélesztését, végül stabil állapotban szállították kórházba, és Eriksen azóta már üzent is.

Egy vezető kardiológus, Dr. Scott Murray azt nyilatkozta a Daily Mail-nek, hogy ha beigazolódik, hogy szívmegállása volt az Interben játszó játékosnak, az az olasz karrierje végét jelenteheti. Az olasz szabályok szerint ugyanis az a sportoló, akinél ilyet diagnosztizálnak, nem vehet részt a továbbiakban a versenyzésben

Eriksennek öt percre állt le a szíve, így azt még nem tudni, milyen hosszú távú hatásai lesznek a történteknek. A szombaton történtek rávilágítanak arra, milyen fontos lenne, hogy mindenki tudjon újraéleszteni, illetve hogy legyen a pálya mellett defibrillátor. A pályán összeesett játékosnak Cristiano Ronaldo és Harry herceg is mielőbbi felépülést kívánt,és az egész világ egy emberként imádkozott érte.

Forrás: DPPI/Alessio Morgese

Egy helyen minden, ami foci Eb!

Szeretnél naprakész lenni, tudni mindenről, ami a mérkőzésekkel kapcsolatos? Szívesen olvasnál extra érdekességeket a kedvenc játékosaidról, csapatodról? Akkor kattints az Origo Foci Eb oldalára, hogy ne maradj le semmiről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.