Diana hercegné megígértette fiaival, hogy mindig egymás legjobb barátai lesznek és nem engedik, hogy bármi közéjük álljon. 

Simone Simmons, Diana egykori barátja állítólag azt mondta, hogy Vilmos és Harry herceg megfogadták gyermekkorukban, hogy betartják édesanyjuk kívánságát. Diana, a szívek hercegnője ezt mondta fiainak:

Meg kell ígérnetek nekem, hogy mindig egymás legjobb barátai lesztek. Soha ne engedjétek, hogy bármi vagy bárki is közétek álljon."

Simmons állítása szerint mindkét fiú megígérte, hogy így lesz, pacsit adtak egymásnak, megölelték édesanyjukat, majd elmentek focizni - írja a Mirror.

Harry herceg és Vilmos herceg nem tartották be az édesanyjuknak tett ígéretüketForrás: AFP/Johnny Eggitt

Sajnos azonban időközben nagyon eltávolodott egymástól a két testvér. Kezdődött azzal, hogy Harry és Meghan lemondtak a királyi kötelességeikről, majd következett az Oprah-interjú és Harry nyilatkozatai arról, milyen nehéz gyermek- és fiatalkora volt. Július 1-én találkozik a testvérpár újra, amikor is felavatják azt a szobrot, melyet édesanyjuk 60. születésnapjának tiszteletére emelnek. Egy világ figyeli árgus szemekkel a két testvér kapcsolatát és bízik abban, hogy a közös gyász perceiben újra egymásnak találnak