Harry és Vilmos herceg másodjára fognak találkozni az emlékezetes Oprah-interjú óta, Katalin hercegné azonban minden erejével azon lesz, hogy a két testvér közelebb kerüljön egymáshoz.

Vilmos és Harry alig beszéltek egymással az elmúlt hónapokban, de most pár napra elássák a csatabárdot, ugyanis jövő hét csütörtökön édesanyjukra fognak emlékezni. A walesi hercegnő július 1-én töltené be 60. születésnapját és ennek kapcsán fognak egy szobrot felavatni a tiszteletére.

A testvérek külön beszédet mondanak majd a szoboravatáson, de közösen tisztelegnek Diana öröksége, valamint Ian Rank-Broadley szobrászművész alkotása előtt, amelyen 2017 óta dolgozik. Katalin hercegné is figyelemmel kísérte a projektet és minden erejével támogatja férjét a nehéz percekben, valamint arra törekszik majd, hogy a testvérpár egymásra találjon a közösen megélt veszteség kapcsán - írja a Mirror.

Vilmos herceg és Harry herceg Fülöp herceg temetésénForrás: AFP/Gareth Fuller

Kétségtelen, hogy lesznek feszültségek Cambridge hercege és Harry között, de mindannyian belátják, hogy a köztük lévő nyilvánvaló és mélyen gyökerező nézeteltérések ellenére ennek a napnak kizárólag a walesi hercegnő örökségéről kell szólnia"

- nyilatkozta egy királyi forrás. 

Harry herceg az Oprah-interjú után második alkalommal fog szembenézni a királyi család tagjaival, ami biztosan nem lesz könnyű, mivel Fülöp herceg temetésén is nagyon ridegen viselkedtek vele. Meghan végül úgy döntött, hogy két gyermekükkel Kaliforniában marad.