Szívroham vetett véget a férfi energiaital-függőségének: most azért harcol, hogy felhívja a figyelmet a veszélyeire

veszély szívroham harc energiaital rosszullét
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az 53 éves kocsmatulajdonos azután kapott szívrohamot, hogy napi 12 dobozzal ivott meg a magas koffeintartalmú üdítőkből. Most azon dolgozik, hogy felhívja a figyelmet az energiaitalok veszélyeire.

Ahogy arról mi is hírt adtunk, az angliai Hullban élő Lee Kamen rengeteget dolgozott a saját kocsmájában, így a fáradtság leküzdése miatt rászokott az energiaitalokra. Volt olyan időszaka, amikor nyolc-tizenkét dobozzal is megivott naponta.

A függőségének egy szívroham vetett véget, ugyanis 49 éves korában összeesett a munkahelyén. A férfinak, aki többnyire Monstert és Red Bullt ivott, sztentet ültettek be, és élete végéig gyógyszereket kell szednie.

Nem csak a szíve, de a veséje is károsodott, az pedig hamar egyértelművé vált, hogy a szívrohamot energiaital függősége okozta.

Lee Kament azután, hogy kiengedték a kórházból, azért harcol, hogy felhívja a figyelmet az energiaital veszélyeire. Gyermeke iskoláját írásban értesítette a vele történtekről, és figyelmeztette a szülőket, , hogy ne engedjék a gyerekeiknek, hogy magas cukor-, és koffenitartalmú italokat igyanak.

A férfi célja nem kevesebb, mint az, hogy senki ne adhasson energiaitalt 16 éven aluliaknak, Angliában ugyanis egyelőre nincs erre jogszabály.

Magyarországon jelenleg 14 éven aluliaknak tilos az energiaitalok árusítása.

Nem a férfi esete az egyetlen, az energiaital ugyanis óriási károkat okoz a szervezetben: egy nő korábban annyi energiaitalt ivott, hogy olyan volt a mája, akár egy alkoholistáé, de volt olyan eset is, hogy a kialakult függőség miatt pacemakert ültettek egy nő szívébe.

Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.