Cambridge hercege és Sussex hercege július 1-én közösen avatják fel azt a szobrot, melyet édesanyjuk, Diana hercegné 60. születésnapjának alkalmából emeltek a Kensington-palota kertjében.

Egy meg nem nevezett forrás szerint a szoboravatás után a két testvérnek lesz egy privát találkozója, ahol próbálják majd enyhíteni a köztük levő feszültséget. Édesanyjuk szobrának leleplezése kiváló alkalom lesz erre, hogy Diana annak idején megígértette fiaival, hogy sosem fordítanak egymásnak hátat és mindig egymás legjobb barátai lesznek.

Vilmos és Harry a szoboravatás után privát megbeszélést tartanak majd.Forrás: AFP/Gareth Fuller

Harry herceg pénteken érkezett az Egyesült Királyságba, és a Frogmore Cottage-ban tartózkodik 5 napos karanténban. A csütörtöki ünnepség a Kensington-palota kertjében, a Sunken Garden-ben lesz megtartva, ahol annak idején Diana is lakott, és amelynek ma Vilmos hercegnek és családjának ad otthont. Vilmos és Harry, Diana közeli családja és Ian Rank-Broadley szobrászművész vesznek részt a megemlékezésen, még Katalin hercegné sem lehet jelen. A szobor részleteit még nem hozták nyilvánosságra, de a pletykák szerint Diana fiatalos és játékos karakterét ábrázolja - írja a Daily Mail.

A testvérek utoljára Fülöp herceg temetésén találkoztak személyesen, ahol meglehetősen hűvös volt a hangulat. A királyi források szerint azonban most Harry arra készül, hogy beismerje, puszta indulatból és Meghan nyomására teregette ki a családi szennyest.