Többen lecsapnának Csukás István örökségére : "A hagyatéki tárgyaláson voltak bonyodalmak"

Forrás: Polyak Attila -
örökség Csukás István tárgyalás örökösök hagyaték
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több, mint egy éve hunyt el Csukás István, akin fantasztikus meséin generációk nőttek fel. A híres írónak nem született saját gyermeke, így többen is bejelentkeztek a hagyatékért.

Csukás István úgy végrendelkezett, hogy felesége keresztgyerekeire hagyja budapesti és balatoni ingatlanait, valamint a jogdíjakból származó bevételeket. Legalábbis eddig így tudtuk, de a Bors most megkereste az egyik örököst, Porga Józsefet, aki elárult pár dolgot az örökösödéssel kapcsolatban.

- nyilatkozta József, aki azt is elmondta, hogy van olyan rokon, aki minden hátrahagyott vagyont szeretne magáénak tudni. Egyelőre még nem hoztak végső döntést a vagyonnal kapcsolatosan, ugyanis még nem zárult le a hagyatéki eljárás.

Csukás István a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas magyar költő, író, a Digitális Irodalmi Akadémia tagja. Forrás: Polyak Attila

- mondta az örökös, aki hozzátette, hogy azóta nem bolygatták a lakást, így fogalmuk sincs róla, hogy vannak-e ott értékes kéziratok vagy az író által félbehagyott munkák.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.