Több, mint egy éve hunyt el Csukás István, akin fantasztikus meséin generációk nőttek fel. A híres írónak nem született saját gyermeke, így többen is bejelentkeztek a hagyatékért.

Csukás István úgy végrendelkezett, hogy felesége keresztgyerekeire hagyja budapesti és balatoni ingatlanait, valamint a jogdíjakból származó bevételeket. Legalábbis eddig így tudtuk, de a Bors most megkereste az egyik örököst, Porga Józsefet, aki elárult pár dolgot az örökösödéssel kapcsolatban.

Nem én vagyok az egyedüli örökös, összesen hárman vagyunk. A másik a testvérem, illetve rajtunk kívül Istvánnak van még egy keresztgyermeke, aki nem családtag"

- nyilatkozta József, aki azt is elmondta, hogy van olyan rokon, aki minden hátrahagyott vagyont szeretne magáénak tudni. Egyelőre még nem hoztak végső döntést a vagyonnal kapcsolatosan, ugyanis még nem zárult le a hagyatéki eljárás.

Csukás István a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas magyar költő, író, a Digitális Irodalmi Akadémia tagja.Forrás: Polyak Attila

A hagyatéki tárgyaláson voltak bonyodalmak, de reméljük, hogy hamar túl leszünk ezen"

- mondta az örökös, aki hozzátette, hogy azóta nem bolygatták a lakást, így fogalmuk sincs róla, hogy  vannak-e ott értékes kéziratok vagy az író által félbehagyott munkák.