A 87 éves Bodrogi Gyulának az idei nyár legfőképp a munkáról fog szólni, ám a rengeteg tennivaló mellett is sokat gondol a legendás színésznőre, Törőcsik Marira.

Hónapokkal ezelőtt hunyt el Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze. Hiába telik az idő, a 87 éves Bodrogi Gyula képtelen felfogni, hogy a legendás színésznő már nincs köztünk. A színész nagyon jó viszonyban volt Törőcsik Marival,  a művésznő halála után így nyilatkozott:

Hosszan szenvedett ez a szegény lány, megérdemelte volna, hogy felgyógyuljon..."

Bodrogi és Törőcsik Mari 8 éven át volt férj és feleség, ám a válásuk ellenére sem romlott meg a kapcsolatuk: a művésznő haláláig barátok maradtak.

"A gyász mindig itt marad az emberben. Bár tudjuk, hogy az elmúlás az élet velejárója, mégis nehéz elfogadni. Mari már fentről figyel, de lélekben velem maradt."  

- mondta a Nemzet Színésze címmel kitüntetett színművész a Metropolnak.

Bodrogi az egész nyarat végig dolgozza, sőt, nem csak játszik, de hosszú idő után újra rendez. A 87 éves művész folyton keresi az új kihívásokat, és esze ágában sincs visszavenni a munkatempóból.

"A nyáron nem fogok unatkozni, van dolog bőven szerencsére. De hát erre vártunk! Készülünk az Egy szoknya, egy nadrág darabjával, amire felkértek rendezőnek, forgatjuk a Doktor Balatont és hát a barátaim is annyi helyre hívtak, hogy csak na. Szóval egész nyáron menni fogok, de cseppet sem bánom."

- tette hozzá Bodrogi, akinek májusban halálhírét keltették.

Bodrogi Gyulának nagyon hiányzik Törőcsik Mari.Forrás: Origo