Gábor Zsazsának mindig Magyarországra húzott a szíve: a díva földi maradványai öt évvel a halála után kerültek végső nyughelyükre egy budapesti temetőben.

Gábor Zsazsa budapesti temetése kedden délelőtt 10-kor kezdődött a Fiumei úti sírkertben. Ahogy arról mi is hírt adtunk, a díva végakaratára éveket kellett várni, és ma végre szülőföldjén helyezték örök nyugalomra. 

A magyar származású amerikai díva még 2016-ban hunyt el. Özvegye, Fréderick von Anhalt még Európai körútra is elvitte imádott felesége hamvait,  majd a pandémia miatt lehetetlenné vált az itthoni temetés,így a férfi kénytelen volt egy németországi bank széfjében őrizni felesége földi maradványait.

"Ha tehetném, holnap indulnék és a karantént is vállalnám, de előttem és ezáltal Zsazsa előtt is zárva van Magyarország, pedig az volt az utolsó kívánsága, hogy a szülőföldjén legyen eltemetve"  

- nyilatkozta tavaly ősszel Frédéric, de a kedvező járványhelyzet most végre lehetővé tette, hogy az özvegy teljesítse Zsazsa akaratát.

Gábor Zsazsa halála után öt évvel került végső nyughelyére.Forrás: KPA/ Northfoto/Central European Rights/ Northfoto/Keystone