Bámulatos: Elkészült a világ leghosszabb napelemes bicikliútja: ilyen hosszú

Forrás: pixabay.com -
napelem bicikliút út bicikli
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hollandia középső részén elkészült a világ leghosszabb napelemes bicikliútja.

A 330 méter hosszú út egyszerre termel fenntartható energiát és biztosít kibocsátásmentes közlekedést a biciklizni vágyók számára. A nem mindennapi kerékpárút előre gyártott betonelemekből épült, amelyek tetején áttetsző műanyagborítás van, ami nemcsak átengedi a napfényt a betontömbökbe beépített napelemekbe, hanem egyben védi is azokat.

Az út különlegessége az, hogy 40 lakóháznak elegendő energiát termel – írta a Dutchnews.nl

"A nem mindennapi kerékpárút előre gyártott betonelemekből épült, amelyek tetején áttetsző műanyagborítás van." Forrás: pixabay.com

A projekt célja, nem más, mint, hogy megállapítsák azt, hogy széles körben használhatók lennének-e az ilyen kettős célú utak Hollandia ezen Utrecht nevezetű tartományban.

Csak kevesen tudják, de Hollandiában nem ez az egyetlen napelemekből álló kerékpárút. Ugyan sokkal rövidebb de található egy, Amszterdamtól északra, Krommenie településén, és egye Haaksbergenben is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.