Catherine Zeta-Jones heg Seal magazin sebhely Harrison Ford Ed Sheeran Jason Momoa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hegeket sokan egyfajta szépséghibaként viselik, pedig semmi szégyellnivaló sincs egy műtét vagy baleset sebein. Erre nyújtanak kiváló példát a sztárok is, akik büszkén viselik a sebhelyeiket.

Ed Sheeran jobb arcán találunk egy függőleges sebhelyet, ami egy hercegnőnek köszönhető. Történt ugyanis, hogy 2016-ban egy partin Beatrix hercegnő viccből lovaggá akart ütni valakit, ám nem volt figyelmes, és a mögötte álló énekest megvágta a karddal. Ed Sheeran sebét több öltéssel kellett összevarrni; az utána maradt heg a mai napig látszik.

Ed Sheeran jobb arcán találunk egy függőleges sebhelyet, ami egy hercegnőnek köszönhető Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Maurizio Gambarini

Jason Momoa sokak szerint a szemöldökén keresztül menő heg miatt igazán szexi férfi. A színész még 2008-ban, egy kocsmai verekedésben szerezte ezt a sebet, amikor egy üveggel megvágták. Momoa arcát több helyen is megvágta az üveg, de a leglátványosabb a szemöldökét érte.

Jason Momoa sokak szerint a szemöldökén keresztül menő heg miatt igazán szexi férfi Forrás: AFP/Nick Agro

A Grammy-díjas Mary J. Blige bal szeme alatt láthatunk egy heget, amiről azonban az énekesnő nem beszél, csupán viseli. Egyes források szerint verekedésből származik a sérülése, más elmélet szerint azonban egy gyerekkori baleset eredménye. Mindenesetre Mary J. Blige az évek alatt elfogadta a heget, sőt meg is szerette.

Mary J. Blige bal szeme alatt láthatunk egy heget Forrás: AFP/Angela Weiss

Catherine Zeta-Jones gyerekként olyan súlyos vírusfertőzést kapott, amitől légzési nehézségei támadtak. Ez odáig fajult, hogy egyszer az orvosoknak gégemetszést kellett végrehajtaniuk rajta. A heget a színésznő azonban sosem rejtegette, hiszen tudja, hogy enélkül ma már nem élne.

Catherine Zeta-Jones sosem rejtegette sebhelyét Forrás: Getty Images via AFP/2020 Getty Images/Gregg Deguire

Talán nem is emlékszünk arra, hogy Harrison Fordot az állán lévő sebhely nélkül láttuk volna. Nos, ez igen valószínű, mivel a sebet 1964-ben szerezte. Autójával egy telefonpóznának hajtott, ő pedig állával nekicsapódott a kormánynak és kirepült a szélvédőn. Hege azonban nem akadályozta a színészi pályában, sőt, több filmjében is külön történetet kreáltak köré a forgatókönyvírók.

Harrison Fordot hege nem akadályozta a színészi pályában Forrás: AFP/Frederic J. Brown

Jonah Hill gyerekként egy időre igen rossz társaságba keveredett. Egy este elloptak egy autót, ami felborult. Sajnálatos módon épp azon az oldalán csúszott végig, ahol a színész ült, és a könyökét kilógatta az ablakon. Szerencsésen megúszta, hiszen orvosaiban az is felmerült, hogy talán amputálni kell a karját, de végül csak pár heggel lett gazdagabb.

Jonah Hill orvosaiban az is felmerült, hogy talán amputálni kell a karját, de végül csak pár heggel lett gazdagabb Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/usage worldwide/Clemens Niehaus/Geisler-Fotopres

Sharon Stone igazi szexbomba volt, és ezt a nyakán lévő sebhely sem akadályozta meg. Még gyerekkorában szerezte, lovaglás közben, amikor egy szárítókötélbe akadt bele.

Sharon Stone igazi szexbomba volt, és ezt a nyakán lévő sebhely sem akadályozta meg Forrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Mustafa Yalcin

Seal megjelenéséhez hozzátartoznak az arcán lévő hegek. Ezeket egy autoimmun betegségnek köszönheti – mely még tinédzserkorában alakult ki nála -, amely napfény hatására nehezen gyógyuló sebeket eredményezhet a bőrön.

Seal megjelenéséhez hozzátartoznak az arcán lévő hegek Forrás: AFP/Valerie Macon

Selena Gomez betegségéről és transzplantációs műtétjéről a legtöbben tudnak. Ez a műtét azonban nem tűnt el nyomtalanul. Az énekesnőnél még 2013-ban diagnosztizáltak egy autoimmun betegséget, lupuszt. Selena Gomez esetén ez a kór a vesét tette tönkre, ami miatt szervátültetésre volt szüksége. Egyik legjobb barátnője, Francia Raisa adta neki az egyik veséjét. Mivel életének kiemelkedően fontos korszakát szimbolizálja, az énekesnőben fel sem merült, hogy a belső combján látható heget eltüntesse vagy takargassa.

Selena Gomezben fel sem merült, hogy a belső combján látható heget eltüntesse vagy takargassa Forrás: Instagram/Selena Gomez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.