Kiszivárgott: Pontosan ez fog történni II. Erzsébet királynő halálakor

Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Wpa Pool -
halál menetrend II. Erzsébet királynő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyilvánosságra került, hogy mi lesz a pontos forgatókönyv II. Erzsébet királynő halálakor. A Buckhingam-palota gőzerzővel keresi a szivárogtatót.

Egészen idáig a legnagyobb titokban tartották a 95 éves II. Erzsébet brit uralkodó halála esetében életbe lépő titkos tervet, amit a napokban valakinek mégis sikerült kiszivárogtatnia.

A művelet kódneve "London Bridge", amelynek hasonló a menetrendje, mint Fülöp herceg búcsúztatásának.

A terv nagyon részletesen tartalmazza a különféle teendőket, többek között azt is, hogy a királynő halála esetén haladéktalanul feketére változik majd az uralkodóház honlapjának háttérszíne, valamennyi brit zászlót félárbocra eresztik, ezt követően Boris Johnson miniszterelnök, majd Károly herceg, aki követi a trónon édesanyját, szól a nemzethez.

A királynő halálakor tíznapos gyászt rendelnek el Nagy-Britanniában, a tizedik napon helyezik majd örök nyugalomra az elhunyt uralkodót. A gyászmisét a Westminsteri apátságban tartják, II. Erzsébetet pedig férje, Fülöp herceg mellé temetik majd a Windsori kastélyban - írja a Daily Mail.

Kiderült, hogy mi lesz a pontos menetrend II. Erzsébet brit királynő halálakor Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Wpa Pool

A részletes menetrend a következő:

Íme, a pontos menetrend:

  • A királynő halálának napján először kormányfőt,majd a nyilvánosságot is hivatalos közleményben értesítik. A zászlókat félárbocra eresztik, majd a miniszterelnök és Károly herceg is beszédet mond.
  • A gyász első napján Károlyt királlyá nyilvánítják.
  • A második napon a királynő testét a Buckingham-palotába szállítják át.
  • A harmadik napon az új uralkodó Károly megkezdi körútját az Egyesült Királyságban, végigjárva Angliát, Skóciát és Walest.
  • A negyedik napon Károly Észak-Írországban fogadja majd a részvétnyilvánításokat.
  • Az ötödik napon a királynőt felravatalozzák a Westminster-palotában.
  • Az ötödik és kilencedik nap között a királynő koporsója a ravatalon fekszik majd, a nép a nap 23 órájában róhatja le kegyeletét.
  • A tizedik napon lesz a királynő temetése a Westminsteri apátságban. Aznap két percre megáll majd az élet az egész királyságban. Ezt követően a koporsót II. Erzsébet végső nyughelyére, a Windsori kastélyba kriptájába szállítják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.