Összecsaptak a fejed felett a hullámok? Ezt az 5 TikTokert kövesd be

pszichológus videó Tiktok pszichológia magazin közösségi média
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az utóbbi évben egy addig kiaknázatlan terület, a pszichológiai tartalmak is teret hódítanak a TikTok felületén. Egyre több szakember használja az alkalmazást arra, hogy a tartalomfogyasztók körébe is eljuttassák edukatív tartalmaikat.

Itt nem a tipikus coaching példabeszédekre kell gondolni, hanem szakmai tartalmakra, melyek segítenek megérteni saját érzéseinket és a külvilágból jövő reakciókat, ingereket. Cikkünkben 5 olyan szakembert mutatunk be, aki a TikTok eszközét választva, hangjukat és arcukat adják a társadalmi nevelésben.

1. @biankafuller

Fuller Bianka pszichológust már több, mint 100 000 fő követi a TikTokon, így ő rendelkezik a legnagyobb követőtáborral. Követőinek általános pszichológiai, segítő videókat készít, melynek fókuszában az önbecsülés és önmagunk határai, az érzelmi tudatosság és a szorongásoldás áll. Legnézettebb videóját több, mint fél millióan nézték meg, amelyben rámutat a lelki fáradtság 4 jelére.

@biankafuller

Gyere el a következő workshopomra hogy jobban kezeld az érzéseid☝ jelentkezés a profilomon. ##pszichológia##pszichológus##érzések##érzés##önismeret

♬ Warm guitar lo-fi for VLOG(888860) - Gloveity

2. @knapekeva

Knapek Éva klinikai szakpszichológus szeptember közepén regisztrált a TikTokra, azóta több, mint
30 000 fő követi őt. TikTokon a felnőtt filmek káros hatásairól, pornófüggőségről, általánosságban a szexről edukál, de munkásságában foglalkozik – TikTokon megjelenő tartalmain túl – stresszkezeléssel kapcsolatos kihívásokkal, önismerettel, párkapcsolati konfliktuskezeléssel. A No Sugar podcastban másik 4 sikeres vállalkozó hölggyel arról beszélgetnek, hogy milyen mindenfajta cukormáz nélkül a vállalkozói lét.

@knapekeva

Azt érzed néha, hogy nem vagy elég jó? Van megoldás! Kattints a linkre a biómban

♬ eredeti hang - Knapek Éva | Pszichológus

3. @melylevegoprojekt

A Mélylevegő Projekt kommunikációja középpontjában a hangulatzavarokról edukál, mindezt hiteles, tudományos és érthető módon. Egyetemisták missziójából nőtte ki magát és Instagramon már közel 100 000 fő követi kreatív képi anyagaikon keresztül munkásságukat. Legnépszerűbb TikTok videójukban arról beszélnek, hogy mi a depresszió azon négy jele, amely felett könnyedén elsiklunk, ha másként címkézzük. Elmerülő című könyvük nemrég jelent meg, amelyben a mentális egészség megőrzéséről írnak.

@melylevegoprojekt

##foryou##foryoupage##fyp##nekedbe##imposztor

♬ Count on Me (Instrumental Version) - Instrumental Pop Songs & Soft Background Music

4. @pszincs

Kalász Cintia modellből lett pszichológus, aki arra kezdte el használni a TikTokot, hogy dióhéjban beavassa a fiatalokat a pszichológia rejtelmeibe. Közel 80 000 fő követi, és igaz ugyan, hogy a TikTok előtt is megszerzett szakmájában tevékenykedett, azonban a TikTok által jött az az áttörés, hogy a kliensek személyesen hozzá kezdtek el jelentkezni. Legnépszerűbb videói többek között az érzelmek öröklésével, a gondolat hatalmával, a szeretetnyelvekkel foglalkoznak.

@pszincs

Ti ismertek ilyen trükköket? ##pszincs##pusztoljonforyouba##neked##neked##tanuljtőlem##pszichológia##tanulás##vizsga

♬ original sound - Cintia Kalász

5. @pszichoinfo

Németh Nikolett tanácsadó szakpszichológust a számokat mérve még kevesen követik, videói viszont annál fontosabbak és bizonyosan rövid időn belül felkapottak lesznek. Legsikeresebb videóiban a megfelelési kényszerrel, a komplex trauma hatásaivall vagy a borderline személyiségzavarral is foglalkozott.

@pszichoinfo

Válasz @just.a_dreamy_girl részére ##foryoupage##nekedbe##érzelem##szabályozás##pszichológia

♬ Pieces (Solo Piano Version) - Danilo Stankovic

Ahogy a példa mutatja, a hazai pszicho TikTokerek mindennemű tematikával foglalkoznak, és videóikkal segítenek érthető nyelven átfogó képet adni a pszichológia rejtelmeiről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.