Ezek a városok a szikla peremére szorultak, mégis mindenki a csodájukra jár

Forrás: Shutterstock -
veszélyes szikla magazin város
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Különleges hangulatuk van azoknak a városoknak, amelyek sziklafalakra épültek. A gyönyörű kilátással együtt egészen lenyűgöző látványt nyújtanak. De vajon miért egy veszélyesnek mondható helyre épültek?

A középkori spanyol városka, Castellfollit de la Roca Katalónia egyik legfőbb látványossága, amely a Pireneusokban egy 50 méter magas vulkáni sziklán helyezkedik el. Az 1000 fős faluban ugyan vannak turisták, ám a kevés szálloda miatt a hely egyelőre nem olyan felkapott, és megőrizte a középkori nyugalmát.

A középkori spanyol városka, Castellfollit de la Roca, Katalónia egyik legfőbb látványossága Forrás: Shutterstock

A legrégebbi épület a XI. században épült San Salvador kolostor, ahonnan csodálatos panoráma tárul elénk, hiszen a Pireneusok vonulatai teljesen magával ragadják az embert. A városka a két folyó találkozásánál lévő sziklaperemre épült. A környéken egyébként hőlégballonnal lehet repülni, amit érdemes bevállalni, hiszen madártávlatból elénk tárul a sziklára épült falu a vulkanikus környékkel együtt.

A legrégebbi épület a XI. században épült San Salvador kolostor, ahonnan csodálatos panoráma fogad Forrás: Shutterstock

Manarola Olaszországban található, a Riomaggiore része a Cinque Terre vidékén, aminek az a különlegessége, hogy külön öböl jut minden városrészre. A városkát nemcsak a fekvése teszi különlegessé, de az is, hogy minden ház más és más, és éppen ez a diszharmónia az, ami egyedivé varázsolja a tenger fölött 25 méterrel található helyet. Manarola 1997 óta az UNESCO Világörökség része, a többi Cinque Terren található településsel együtt.

Manarola Olaszországban található, a Riomaggiore része a Cinque Terrén Forrás: Shutterstock

Positano az Amalfi-part egyik népszerű városkája, amelyet évről-évre egyre több turista fedez fel. A pici város a maga 3700 lakosával szintén az Unesco Világörökség része. A Sorrentói-félszigeten elhelyezkedő település nagy része a XI. században épült, 30 méterrel a tengerszint felett. A városka lakói kereskedelemból és halászatból éltek. Positano a XVI. századig gazdag városnak számított; ám ezt követően váratlan hanyatlásnak indult, mert sokan elhagyták ezt a gyönyörű helyet. Positano hangulata egészen magával ragadja az embert. Érdemes felfedezni magunknak, és tenni egy hosszú sétát arrafelé, hiszen a páratlan kilátás magával ragad minden odalátogatót. A parton sétálva különleges élményt nyújtanak a sziklába épült házacskák.

Positano az Amalfi-part egyik népszerű városkája, amelyet évről-évre egyre több turista fedez fel magának Forrás: Shutterstock

Korzika egyik legkülönlegesebb és legdélibb települése, Bonifacio, amely szintén a festői szépségű sziklavárosokhoz sorolható. Az elhelyezkedéséből fakadóan a városka meredek utcákból áll. Itt a környék csodálatos panorámája tárul elénk: a kristálytiszta öblök felejthetetlen élményt kínálnak. A közelben található egy lakatlan sziget is, a Lavezzi-sziget. A város legbecsesebb műemléke a 13. század elején román stílusban épült Szűz Mária templom.

Korzika egyik legkülönlegesebb és legdélibb települése, Bonifacio Forrás: Shutterstock

A következő felfedeznivaló hely az Azenhas do Mar, amely Portugália nyugati részén található. A népszerű halászfalu, amelyet csupán 800-an laknak, Sintra tengerpartján fekszik. A városka természetes kőmedencéjének köszönhetően az óceán hullámai belemossák a vizet, ami ott felmelegedik, és kevésbé hideg, mint az Atlanti-óceán vize. A falu összes házteteje bordó, az épületek pedig fehérek.

Azenhas do Mar Portugália nyugati részén található Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.