Meglepő részletet árult el karrierje elejéről a népszerű énekes.

A 82 éves táncdalénekes több, mint hat évtizede van a pályán és ma is aktívan koncertezik szerte az országban. Idősek és fiatalok egyaránt rajongják a zenéjét, mindig mosolygós kisugárzását. Kordára azonban sokkal nagyobb karrier is várhatott volna. Az énekes a Duna Család-barát című műsorában árult el egy nagy titkot pályája kezdetéről.

„A Budapest Körszállóban énekeltem, ami akkoriban neves éjszakai szórakozóhely volt. Egyik este a pincér átadott egy névjegyet, amelyet egy amerikai úr küldött, hogy beszélni szeretne velem, ám én leráztam.

Korda GyörgyYouTube

Évekkel később, a '70-es évek elején eljutottam az Amerikai Egyesült Államokba, ahol éppen akkor ért véget a híres Ed Sullivan Show. Aki itt fellépett, világhírű lett, Elvis Presley és a Beatles is szerepelt benne. Mikor hazajöttem, kezembe került ez a bizonyos névjegy, amelyet megnéztem és láttam, hogy az Ed Sullivan Show menedzserétől volt" – mesélte Korda György.

Az Ed Sullivan Show az egyik leghosszabb ideig sugárzott varietéműsor: 23 év alatt több mint 1000 adás készült belőle 1948 és 1971 között.