Minden évben ezen a napon, november 19-én van a Férfiak Világnapja. Ebből az alkalomból tegnap a Férfiak Klubja Társadalmi Szervezet átadta a a 2021-es év férfi példaképeinek a Gránit Oroszlán Példakép Díjakat. 

A díjat 2017 óta, immár ötödik alkalommal ítélte oda a Gránit Oroszlán Példakép Testület 5 kategóriában három-három példaértékű férfinek. Díjazták a kiemelkedő, a családért és a közösségért elkötelezett férfiakat apa, férfi pedagógus, mester, felelős üzletember és közéleti kategóriákban.

Forrás: WellYou.hu/Turi Marton

Nemrég írtunk egy cikket a korábbi évek díjazottjairól, és idén megosztjuk az olvasókkal a díjazottak listáját.  A Gránit Oroszlán Példakép Testület ebben az évben is titkos szavazással választotta ki a beérkezett jelölésekből minden kategóriában a három-három díjazottat.

Az est nyitóbeszédét Bedő Imre, a Férfiak Klubja megálmodója és alapítója mondta:

Nem maga a díj a legfontosabb, hanem a mögötte álló eszmeiség és értékrend. A mai kornak szüksége van követhető emberi mintákra, példaképekre. Mindannyian ismerünk környezetünkben legalább egy olyan férfit, aki a munkája, szolgálata, áldozatkészsége alapján megérdemli közössége elismerését. A Gránit Oroszlán Példakép Díjat azért hoztuk létre, hogy a kis közösségek is kimutathassák nagyrabecsülésüket ezen férfiak iránt - hangsúlyozta Bedő Imre. 

Díjazottak

Apa kategória: Dyekiss Emil Gergely, Dr. Lőrincz György és Joszt László

Dr. Lőrincz György így vélekedett a díjazásáról:

„Az apa feladat nagyon komoly dolog, ugyanakkor egy hatalmas ajándék. Egy édesapának az a legfontosabb, hogy megtalálja és megmutassa azokat a pontokat, amire egy gyerek támaszkodhat, amiből fejlődhet és amiből erőt meríthet. Nagyon örülök, meg vagyok hatódva, hogy megkaptam ezt a díjat, és remélem, hogy még jobb apává válok." - mondta az 54 éves borász, aki 4 felnőtt gyermek édesapja. 

Férfi pedagógus kategória: Dr. Seres István, Makkai Ferenc és Pánczél Róbert

Mester kategória: Decsi András, Dr. Rostás Gábor és Prof. Dr. Tóth Miklós

Közéleti kategória: Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, Lackfi János és Tóth Zoltán

Lackfi János így vélekedett a díjátadóval kapcsolatban:

"Jó, hogy a Férfiak Klubja az elkötelezett, szolgáló, odaadó, életszövetségben élő férfi képét mutatja fel példaként. Nagyon hálás vagyok, hiszen édesapám mellett inaskodni nagyon nagy ajándéka volt az életemnek, akár támfalat raktunk, akár kaszáltunk, akár dzsúdóztunk, akár a tetőteret építettük be. Hálás vagyok a feleségemért is, aki tizennyolc évesen hozzám jött, húszéves gyerekhez, és férfit faragott belőlem: összecsiszolódtunk, felnőttünk gyermekeinket nevelve. És persze versengő férfiként egyetlen hely volt a világon, ahol nem a teljesítmény mentén ítéltek meg, és senki nem ugorhatott be helyettem: mikor a szülőszobán karomban tarthattam hat gyerekem közül az épp akkor világra jöttet. Egy ápoló profibban, egy body builder nagyobb erővel emelte volna őket, de rám, az apjukra volt szükségük akkor, ott. Helyettesíthetetlen voltam" - mondta a József Attila-díjas magyar költő, író.

Felelős üzletember kategória: Barabás János, Csák János és Szabó Szilárd

Készítettünk egy exkluzív interjút Bedő Imrével, akit a Férfiak Klubjáról, a Gránit Oroszlán Példakép Díjról és a küldetéséről kérdeztük.

Forrás: WellYou.hu/Turi Marton