Csollány Szilveszter novemberben került kórházban, és állapota annyit romlott, hogy speciális gépekre tették. Zacher Gábor most elmondta, milyen esélyei vannak az egykori sportolónak, aki több mint ötven napja küzd az életéért.

Csollány Szilveszter november elején kapta el a koronavírust. Az állapota alig két héttel később súlyosra fordult, ezért kórházba szállították. December elején már az intenzív osztályon ápolták, és egy speciális lélegeztetőgépre került, hogy megmentsék életét.

Bár a volt olimpikon állapotáról keveset lehet tudni, családja ugyanis nem nyilatkozik, az biztos, hogy még mindig az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kezelik. Zacher Gábor szerint lehet bízni Csollány felépülésében, hiszen szervezete régóta küzd a betegséggel, és még mindig kitart.

Ez egy hosszan tartó kezelés, és nagyban függ a sikere attól, hogy ki milyen állapotban került a kórházba. Nem mindegy, hogy egy idős, több betegséggel küzdő, vagy egy jó egészségi állapotban, és kiváló kondícióban lévő egykori élsportoló kerül ebbe a helyzetbe. Csollány ugyan már hosszú ideje harcol, de annak örülni lehet, hogy a szervezete még nem adta fel. Tudunk olyanokról, akik három hónap mélyaltatás után is felépültek, ezért bízhatunk abban, hogy Csollány is megnyeri ezt a csatát

- mondta Zacher a Borsnak. Az egykori olimpikon egyébként két héttel a kórházba kerülése előtt vette fel az egyfázisú Janssen védőoltást.

Forrás: Lantos Gábor