Egy kitömött ló várja haza a színésznőt - Sztárok, akik bizarr dolgokat gyűjtenek

Forrás: AFP/Filippo Monteforte -
bizarr gyűjtemény Claudia Schiffer Tom Hanks gyűjtemény kollekció sztárok magazin Johnny Depp Leonardo DiCaprio
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A sztárok között is akad, aki bélyeget, autót vagy könyvritkaságokat gyűjt, de vannak néhányan, akik igazán szokatlan tárgyakkal veszik körül magukat.

A hírességek megtehetnék, hogy a dalokkal, filmekkel vagy a sportteljesítményükkel keresett pénzen luxuscikkeket halmozzanak fel otthonaikban. Vannak, akik így is tesznek. Néhány celeb viszont extrém, bizarr dolgokba fekteti a vagyonát, olyan tárgyakba, amelyek lehet, hogy csak számukra tűnnek értékesnek.

Ki akarna vállfákat, kitömött állatokat vagy mekis ajándékokat gyűjteni? Mutatjuk, hogy kik!

Penélope Cruz

Penélope Cruz Forrás: Getty Images/WireImage/Taylor Hill

Az Oscar-díjas spanyol színésznő egy ártalmatlan gyűjtőszenvedélynek hódol. Penélope ugyanis vállfákat gyűjt, saját bevallása szerint pedig már több mint 500 darab fa ruhafogas színesíti a kollekcióját. Nem tudni, hogy mindegyik használatban van-e, ezt a színésznő nem köti a kíváncsiskodók orrára, az azonban biztos, hogy egyetlen fémből készült vállfája sincs.

Nicole Kidman

Nicole Kidman Forrás: AFP/FPA/Fpa

Az ausztrál szupersztárnak a numizmatika a szenvedélye. Számára az éremgyűjtés nem csak hobbi, hanem befektetés is, hiszen hatalmas összegeket képes fizetni egy-egy ritkaságért. A színésznő elsősorban az időszámításunk előtti negyedik évszázadból származó júdeai pénzeket gyűjti, és van már a tarsolyában néhány igazán kivételes érme. Azt azonban, hogy pontosan mekkora is a kollekció és mekkora az összértéke, nem hozza nyilvánosságra.

Tom Hanks

Tom Hanks Forrás: AFP/Chris Delmas

A népszerű színész gyűjtőszenvedélye szinte közismert, hiszen előszeretettel mesél relikviáiról. 1973-ban vette meg kollekciójának első darabját, amikor egy írógépszerelő nem volt hajlandó megjavítani a gyerekkorából megmaradt műanyag írógépét. A szakember inkább eladott Tomnak egy jobb minőségű szerkezetet, nem sejtvén, milyen lavinát indít el vele. Az Oscar-díjas színésznek mára több mint 50 írógépe van, gyakran cserélgeti őket, elad és vesz újakat, de mindegyikhez fűzi valamilyen személyes történet. Ezekről könyvet is írt Különleges karakterek címmel.

Rosie O'Donnell

Rosie O'Donnell Forrás: Getty Images/John Lamparski

Az amerikai humorista és tévésztár, akit A Flintstone családban is láthattunk John Goodman oldalán Irma szerepében, egészen ártalmatlan szenvedélynek hódol. Legalábbis annak indult, ám mára vélhetően elég sok helyet foglal otthonában a 2500 darab mekis ajándékfigura. Rosie a '80-as években kezdte gyűjteni a Happy Meal menühöz járó játékokat, amikor saját stand-up estjével turnézott az Egyesült Államokban. Manapság nem sokat tudni a kollekció állapotáról, de több ritka darab is található benne.

Claudia Schiffer

Claudia Schiffer Forrás: AFP/Patrick Kovarik

A német szupermodell megtehetné, hogy egyedi tervezésű ruhakölteményeket, drága cipőket vagy ékszereket gyűjt, ő azonban valami más iránt rajong. Claudia odáig van a rovarokért és a bogarakért. Szenvedélyesen keresi azokat a műalkotásokat, amelyek ízeltlábúakat ábrázolnak, és a könyvespolcán is helyet biztosít a szakirodalomnak. A híresség otthonában preparátumokat is találhatunk, a rovargyűjtemény azonban egy 2014-es tűzben majdnem megsemmisült.

Janet Jackson

Janet Jackson Forrás: AFP/Dave Kotinsky

Kezdetben örömet okozott, egy idő után viszont már csak bosszúsággal járt Janetnek a gyűjtőszenvedélye. Az énekesnő maga sem emlékszik, hogy miért kezdte felhalmozni a porcelánmalackákat, de mire észbe kapott, már nem fért el otthonában a gyűjteménye. A barátok nem sokat gondolkoztak az ajándékon, tudták, hogy egy malaccal nem lőhetnek mellé. A hirtelen nagyra duzzadt kollekció miatt Janet végül úgy döntött, felhagy ezzel a hobbijával, és keres inkább valami kevésbé helyigényes elfoglaltságot.

Whoopi Goldberg

Whoopi Goldberg Forrás: Getty Images/Arturo Holmes

Az Apácashow sztárja nem csak tehetségével, hanem öltözetével is képes felhívni magára a figyelmet. Harsány színek, nagy minták, és látszólag egymáshoz egyáltalán nem passzoló ruhadarabok. Whoopi azonban nem csak felül szereti az extrém anyagokat: ez vezetett odáig, hogy vicces vagy különleges cipőiből hatalmas gyűjteményt halmozott fel. Az egyik cipőjének a sarka például egy kis Mickey egér, míg egy másik lábbeli banánhéj alakú. Csak el ne csússzon benne!

Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio Forrás: Getty Images/FilmMagic/Axelle/Bauer-Griffin

Az Oscar-díjas színész úgy tűnik örökké gyermek marad. A több száz akciófigurából álló gyűjteményét bármelyik kisfiú megirigyelhetné, és csillogó szemmel venné kézbe a ritka szuperhősöket. A sima "ólomkatonák" mellett különleges darabok is találhatóak DiCaprio gyűjteményében, köztük 150 Star Wars-figurával. A nagy becsben tartott kollekció egy részét mégis eladta 2006-ban, a pénzt pedig környezetvédő szervezeteknek adományozta. Ezzel szerette volna felhívni a figyelmet a problémákra.

Johnny Depp

Johnny Depp Forrás: Getty Images/Srdjan Stevanovic

Akárcsak DiCaprio, A Karib-tenger kalózai sztárja is játékokat gyűjt, Depp azonban nem akciófigurákkal, hanem Barbie babákkal játszik. A színész a kislányának vásárolta az első Barbie-kat, aki azonban hamar kinőtt a babazsúrokból. Deppnek pedig nem volt szíve kidobni a játékokat, hiszen mindegyikről a lányával közös emlékek jutottak eszébe. Azt nem árulta el, mikor kezdte a Barbie-kat saját magának vásárolni, de mára szép kis gyűjteményt halmozott fel az ikonikus lányjátékból.

Amanda Seyfried

Amanda Seyfried Forrás: AFP/Filippo Monteforte

A Mamma Mia!-filmek angyalarcú színésznője ijesztő hobbit választott. Amanda ugyanis kitömött állatokat gyűjt, és bármennyire is bizarrnak tűnik, szerinte ha gondosan készítik el ezeket, akkor mindegyik preparátum egy műalkotás. Egy párizsi üzletben fertőzték meg a gyűjtőszenvedéllyel még évekkel ezelőtt, azóta pedig már egy kitömött ló, bagoly, csibe, zebra és egy mosómedve is várja otthon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.