Tragikusan fiatalon elhunyt Csollány Szilveszter. Az olimpiai bajnokot egyik napról a másikra döntötte le lábáról a koronavírus, és két hónapig küzdöttek az életéért.

A soproni sportoló az utóbbi időben már nem versenyzett, de nem is fordított hátat a tornának. Tavaly nyáron mosollyal az arcán beszélt arról, mennyire élvezi, hogy részt vehet az utánpótlás-nevelésben. Az osztrák-magyar határ közelében lévő kis ausztriai tornaklubnál dolgozott, Szombathelyen pedig külsős szakoktatóként tanított.

Csollány Szilveszter harminc évvel ezelőtt a tornasportra tette fel az életétForrás: MTI/Honéczy Barnabás

A tornasporttal kapcsolatban egy tavaly nyári interjújában azt mondta, hogy rengeteg gyereket hoznak el a szüleik, de csak kevesen maradnak ebben a sportban felnőttkorukra. A torna ugyanis rengeteg edzéssel és lemondással jár, és világszinten kell űzni ahhoz, hogy az ember megélhessen belőle. Az egykori élsportoló elárulta, hogy a gyerekeit nem hozta lázba a szertorna. A legkisebb lánya akrobatikus rock and rollozik, a középső lányát pedig inkább a zene és a színház érdekli.

Azért a sportból megélni manapság nem egy egyszerű. Vagy a csúcson vagy, vagy sehol. A teniszezők közül az első 30, vagy első 100 vígan megél, ha én 100. vagyok a sportágamban, az valami iszonyú

– idézte az ötvenegyéves korában elhunyt olimpikon szavait a Blikk.