Ahogyan mi is beszámoltunk róla,  nyolcvanéves korában elhunyt a Táncdalfesztiválok sztárja, és rengeteg felejthetetlen magyar sláger szerzője, Dobos Attila. Attila menyasszonya, Erzsó zokogva búcsúzott szerelmétől.

Dobos Attila 1941. április 27-én született, és már a húszas éveire befutott énekes lett. A táncdalfesztiválok egyik elsőszámú kedvencévé vált, 1968-ban pedig már saját válogatás-lemeze is megjelent.

Nemcsak a zenét, de a nőket is imádta, párjai között volt Mary Zsuzsi énekesnő, végül a nála 34 évvel fiatalabb Erzsébet oldalán találta meg a boldogságot, akinek 2021 szilveszterén kérte meg a kezét, és aki akkor is mellette volt, amikor egészségi állapota romlani kezdett.

Dobos Attilát kedden kísérték utolsó útjára a Farkasréti temetőbenFotó: Hirling Bálint [origo]

A január elején elhunyt zenészt kedden kísérték utolsó útjára a Farkasréti temetőben. 

"Nem ezt beszéltük meg! Megígérte, hogy hazajön hozzám. Ápoltam, imádtam, szerettem. Fáj, hogy nincs többé, idő lesz, mire felépülök a gyászból. A barátnőim mindenben támogatnak, sokat köszönhetek nekik, ahogy Attila családjának is. Ám azon a fájdalmon, ami nekem van, sajnos senki nem segíthet, csak az idő" - mondta a Blikknek Erzsó, aki az alábbi szavakkal búcsúzott élete szerelmétől.

"Szerelmem, repülj velem a vágyak kék tengerén! Merész álmokat szőttünk, három évet éltünk és zenéltünk együtt igaz szerelemben. Ápoltam, biztattam és fogtam a kezét, de a remények cserben hagytak. Te itthagytál, de én még itt vagyok, tudom, hogy egyszer újra együtt leszünk még, és nem válunk el, mint kövek a vízparton. Szívemben örökké élni fogsz."