"Megígérte, hogy hazajön hozzám" - zokogva búcsúzott Dobos Attilától menyasszonya, Erzsó

Fotó: Hirling Bálint [origo] -
búcsú Erzsó özvegy temetés gyász Dobos Attila
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogyan mi is beszámoltunk róla,  nyolcvanéves korában elhunyt a Táncdalfesztiválok sztárja, és rengeteg felejthetetlen magyar sláger szerzője, Dobos Attila. Attila menyasszonya, Erzsó zokogva búcsúzott szerelmétől.

Dobos Attila 1941. április 27-én született, és már a húszas éveire befutott énekes lett. A táncdalfesztiválok egyik elsőszámú kedvencévé vált, 1968-ban pedig már saját válogatás-lemeze is megjelent.

Nemcsak a zenét, de a nőket is imádta, párjai között volt Mary Zsuzsi énekesnő, végül a nála 34 évvel fiatalabb Erzsébet oldalán találta meg a boldogságot, akinek 2021 szilveszterén kérte meg a kezét, és aki akkor is mellette volt, amikor egészségi állapota romlani kezdett.

Dobos Attilát kedden kísérték utolsó útjára a Farkasréti temetőben Fotó: Hirling Bálint [origo]

A január elején elhunyt zenészt kedden kísérték utolsó útjára a Farkasréti temetőben.

"Nem ezt beszéltük meg! Megígérte, hogy hazajön hozzám. Ápoltam, imádtam, szerettem. Fáj, hogy nincs többé, idő lesz, mire felépülök a gyászból. A barátnőim mindenben támogatnak, sokat köszönhetek nekik, ahogy Attila családjának is. Ám azon a fájdalmon, ami nekem van, sajnos senki nem segíthet, csak az idő"

- mondta a Blikknek Erzsó, aki az alábbi szavakkal búcsúzott élete szerelmétől.

"Szerelmem, repülj velem a vágyak kék tengerén! Merész álmokat szőttünk, három évet éltünk és zenéltünk együtt igaz szerelemben. Ápoltam, biztattam és fogtam a kezét, de a remények cserben hagytak. Te itthagytál, de én még itt vagyok, tudom, hogy egyszer újra együtt leszünk még, és nem válunk el, mint kövek a vízparton. Szívemben örökké élni fogsz."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.