Kitz titkai: tökéletes az influenszer élet, avagy mi a csillogás valódi ára?

Forrás: Netflix -
filmajánló film Netflix ajánló magazin influenszer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megnéztük a Netflix legújabb tinidrámáját, a Kitz titkai című hat részes minisorozatot. A főszereplő, mint báránybőrbe bújt farkas, minden epizódban meglepetést okozott. Érkezzen filmajánlónk, amelyben ígérjük, nem lesz spoiler. 

A cselekmény egy osztrák kisvárosban, Kitzbühelben játszódik. Egy síparadicsomban, amely év közben nyugodt és csendes, ám élettel telik meg, amint beköszönt a szezon. Veszélyes a csúszós utakon közlekedni, s épp annak apropóján indul a történet, hogy az egyik főszereplő, Lisi bátyja meghal egy autóbalesetben. A lány kideríti, hogy ki a felelős testvére haláláért, és egy barátjával, Hansszal bosszút forralnak.

A szereplőgárda könnyedén emlékeztethet minket az Elit vagy az Eufória sikersorozatok tinibandáira. Sőt, egyesek úgy gondolják, hogy utóbbira a német sorozattal reagált a Netflix.

Kitz titkai Forrás: Netflix

A sorozat főszereplői között ott van Vanessa, a gazdag influenszer lány, aki abból keresi a kenyerét, hogy termékeket tesztel, modellmunkákat vállal és kirakatban éli az életét. A tökéletes szőke ciklonhoz természetesen jár egy flegma barátnő Pippa személyében, és a kidolgozott testű, lehengerlő mosolyú pasi, Dominic. Lisi kideríti Nessa sötét titkát és rájön: ő a felelős a bátyja, Joseph haláláért.

Hans-szal gondosan kitervelik a bosszút, amelynek első lépéseit már az első epizódban láthatjuk. Lisi pincérnőként dolgozik Vanessa szilveszteri partiján, ahol sikerül alkalmat találnia, hogy közelebb férkőzhessen a modellhez. A luxusbirtokra aznap éjjel betörnek, de Lisinek köszönhetően Nessa megmenekül. Látszólagos barátságuk ezen az estén veszi kezdetét.

Lisi minden létező aljasságot elkövet annak érdekében, hogy az influenszerlány fényűző életét és karrierjét tönkretegye.

Lisi pincérnőként dolgozik Vanessa szilveszteri partiján, ahol sikerül alkalmat találnia, hogy közelebb férkőzhessen a modellhez Forrás: Netflix

Először leleplezi Pippa piszkos titkát, így a flegma barátnő rövid időn belül kikerül a képből. Egy későbbi epizódban arra is megtalálja a módot, hogy a lány régi bizalmasát, Kosht is eltávolítsa Nessa közeléből. Végül romantikus szál alakul ki közte és Dominic között. Ez utóbbi nem része Lisi tervének, de a szerelem felülír mindent.

A cselekmény vége garantáltan megdöbbent mindenkit, még a bosszúhadjárat kitervelőit, Lisit és Hanst is. Káosz lesz úrrá Kitzbühelben, de nem is akármilyen. A sorozat végén kiderül, hogy Lisinek sikerül-e a revansot vennie elhunyt testvéréért, de annyit elárulhatunk: az utolsó másodpercek mindent megváltoztatnak. Azonban lesz egy fontos momentum, ami elkerüli Lisi figyelmét, és amit senki másnak nem sikerült kikövetkeztetni a közösségi médiából.

A cselekmény vége garantáltan megdöbbent mindenkit Forrás: Netflix

A szereplők egytől egyig szerethetőek, és számos tulajdonságukkal, élethelyzetükkel a néző is tud azonosulni.

Vanessa csak figyelemre vágyik, amit sosem kapott meg szüleitől. Dominicnak hiányzik a férfias magabiztossága, mert sosem volt lehetősége küzdeni a céljaiért.

Kosh, aki apja luxushotelében tengeti a mindennapjait, mindig egyetlen dologra vágyott, hogy otthona legyen. Végül Lisi és Hans bosszújának is komoly tétje van, hiszen mindketten egyetlen dologra vágynak: az igazságra.

A Kitz hozza azt, amit egy tinidrámától, valamint egy Netflix-produkciótól várhatunk. A figyelmünket fókuszban tartja, hiszen amellett, hogy folyamatosan újabb információkat tudunk meg Joseph haláláról: a bosszú minden lépését végig követhetjük.

Ha te sem akarsz lemaradni a kitzbüheli tinidrámáról, akkor mindenképp nézd meg a Netflix legújabb sorozatát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.