Egy hónapra száműzte az életéből a közösségi oldalakat: megdöbbentő, mit tapasztalt

Forrás: Shutterstock -
böngészés netezés digitális detox internet okostelefon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A CNN egyik munkatársa egy hónapig nem használta a közösségi oldalakat, és elmondta, mi mindent tanult belőle.

Tudjuk, hogy a közösségi médiának számos pozitív hatása van az életünkre, azonban a sok görgetés és a túl sok információ legalább annyira káros, mint hasznos. A CNN munkatársa, Jacque Smith egy hónapon keresztül mellőzte a Facebookot, a Twittert, a TikTokot és a Snapchatet is, hogy kipróbálja, milyen ezek nélkül élni.

Bár a munkája miatt nem tudta teljesen kiiktatni ezeket, csak akkor léphetett be a fiókjaiba, ha a kötelesség ezt megkívánta. A szabadidejében sikerült nullára csökkentenie a görgetéssel töltött időt, és megosztotta a tapasztalatait. Smith rájött, hogy a görgetés függőség, és rájött, milyen igaz, hogy a közösségi médián való böngészés elégedettségérzetet ad.

"A telefonfüggőség ugyan még nem orvosi diagnózis, de nem szerettem azt az érzést, hogy nem tudom kordában tartani az impulzust. Bár néhány hét elteltével már egyre kevesebbszer vettem a kezembe a telefont, megmaradt az a fantom érzés, hogy volt valami, amit korábban rendszeresen csináltam"

-mesélte Smith.

Képünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

A másik, amire rájött, milyen sok szabadideje szabadult fel a digitális méregtelenítésmiatt. Böngészés helyett például többet olvasott, és élvezte, hogy a virtuális világ nem tereli el a figyelmét a valódiról.

Fontos tanulság volt számára, hogy ha nem tudod lecsökkenteni a kapcsolataid ápolását a közösségi médiában, milyen sokat kell tenni értük.

"Idővel megtanultam, hogy ezt az energiát milyen barátokra szánnám szívesen, ki adja ezt vissza nekem, és kik azok, akik inkább csak netes ismerősök"

- összegezte.

Voltak olyan pozitív dolgok is, amiktől a közösségi média megvonásával együtt elesett, ilyenek például az inspiráló emberek és történetek -írja a szeretlekmagyarország.hu a CNN cikke alapján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.