Michael Schumacher már 10 éve visszavonult, de még mindig ő a legvagyonosabb

Forrás: AFP/Jean-Loup Gautreau -
Forma-1 vagyon Michael Schumacher autóversenyző
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Michael Schumacher már 10 éve visszavonult, de továbbra is ő rendelkezik a legnagyobb, 780 millió dolláros (258,3 milliárd forintos) nettó vagyonnal a Forma-1-es pilóták között.

A Forma-1-es pilóta még 2013-ban, síelés közben szenvedett súlyos balesetet, azóta pedig több életmentő agyműtéten is átesett. A hétszeres világbajnokot a 2000-es évek elején a világ legjobban fizetett sportolójának tartották.

"Nem hiszem, hogy megváltoztatott a vagyon" – nyilatkozta korábban a sportoló. "Kétszer is meggondolom, hogy mire adok ki egy-egy eurót. Azokat, akik kemény munkával keresik meg a pénzüket, ugyanúgy becsülöm, mint régen."

Még 2005-ben az Euro üzleti magazin Schumachert a világ első dollármilliárdos sportolójának nevezte, több luxusháza, autója, de még magánrepülőgépe is volt, ráadásul az elsők között vásárolt nyaralót Dubaj mesterséges pálmaszigetén.

Michael Schumacher 1994. Forrás: AFP/Jean-Loup Gautreau

A lista második helyén a szintén hétszeres vébéelső, Lewis Hamilton van, akinek 342 millió dollárra (113,3 milliárd forintra) rúg a vagyona.

"Ha van pénzed, akkor megvalósíthatod az álmaidat, lehetőséged nyílik, hogy úgy élj, amit megfelelő anyagi háttér nélkül soha nem tehetnél meg. Ám engem leginkább a győzelmek motiválnak, imádom a munkámat" – mondta nemrég Hamilton.

A legnagyobb vagyonnal rendelkezők:

1. Michael Schumacher (német) 258,3 milliárd Ft

2. Lewis Hamilton (angol) 113,2 milliárd Ft

3. Fernando Alondo (spanyol) 86,1 milliárd Ft

4. Kimi Räikkönen (finn) 76,2 milliárd Ft

5. Alain Prost (francia) 62,9 milliárd Ft

6. Eddie Irvine (ír) 59,6 milliárd Ft

7. Sebastian Vettel (német) 46,4 milliárd Ft

8. Jenson Button (angol) 35,1 milliárd Ft

9. David Coulthard (skót) 26,5 milliárd Ft

10. Nico Rosberg (német) 18,2 milliárd Ft

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.