Sztárok, akik egyetlen filmmel többet kerestek, mint amennyit mi egész életünkben fogunk

Forrás: UIP-Duna Film -
film sztárok magazin fizetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mint minden rendes és dolgos ember, a hollywoodi színészek is keményen megdolgoznak a fizetésükért. Néhányan olyan összegeket kapnak egyetlen filmszerepért, melyeket józan ésszel fel sem foghatunk.

Összeállításunkban olyan világsztárokat mutatunk be, akik egy-egy film után gigantikus sztárgázsikat kaptak, nem beszélve arról, hogy milyen további részesedéshez juthattak a produkció további bevételeiből.

Jennifer Lawrence

A Ne nézz fel! című filmben Kate Dibiasky alakításáért a színésznő borsos összeget, azaz 25 millió dollárt kapott. Az amerikai szatirikus sci-fiben Dr. Randall Mindy professzor (azaz Leonardo DiCaprio) doktoranduszaként egy üstököst fedez fel, melyről megállapítják, hogy fél év múlva be fog csapódni a Földbe, és mindent elpusztít. Az éhezők viadala sztárja mellett a produkcióban számos világsztár szerepel, mint például Meryl Streep, Timothée Chalamet vagy Jonah Hill is. DiCaprio egy másik filmje után szintén legendásan nagy sztárgázsit kapott, ugyanis az Eredetben, Cobb szerepéért 50 millió dollárt kapott; így méltó módon foglal helyet válogatásunkban.

A Ne nézz fel! cimű filmben Jennifer Lawrence Forrás: AFP

Johnny Depp

Az utóbbi időszakban a színész rágalmazási ügyétől hangos a sajtó, ugyanis Amber Heard családon belüli erőszakkal vádolta meg Deppet. A viharos ügytől eltekintve azonban vitathatatlan, hogy a Golden Globe-díjas sztárnak helye van a listánkon. Johnny Depp azon színészek közé tartozik, akik egy-egy szerepért bármennyit elkérhetnek, ő pedig él ezzel a lehetőséggel. Az Alice Csodaországban című filmben Kalapos Tarrant Tipptopp szerepéért 68 milliót, a Karib-tenger kalózaiban Jack Sparrow alakításáért pedig 90 millió dollárt kapott.

Alice Csodaországban 2010 : Johnny Depp Forrás: Collection ChristopheL via AFP/© Walt Disney Pictures / Roth Films/Walt Disney Pictures / Roth Film

Sandra Bullock

Az Oscar-díjas színésznő nemrég bejelentette, hogy rövid időre biztosan visszavonul a szerepléstől. Sandra Bullock akkor a legboldogabb, ha otthon lehet a gyermekeivel, úgyhogy egy ideig kénytelenek leszünk hiányolni a hollywoodi gigaprodukciókból. A szív bajnokai színésznője is azok közé tartozik, akik kaptak már igazán hatalmas összeget egy filmszerepért: a 2013-as Gravitáció című amerikai sci-fi után, Dr. Ryan Stone szerepéért 70 millió dollárt fizettek neki. A film költségvetése 100 millió dollár volt, így ehhez viszonyítva Bullock markát szép összeg ütötte.

Sandra Bullock, George Clooney és Alfonso Cuarón rendező a Gravitáció forgatásán Forrás: InterCom

Robert Downey Jr.

Az 57 éves színészt legtöbben Sherlock Holmesként, vagy - másik ikonikus főszerepében -, Vasemberként, azaz Tony Starkként ismerhetik. Utóbbiért Robert Downey Jr. tekintélyes összeget, 75 millió dollárt kapott. 2019-ben ő volt a harmadik legjobban fizetett hollywoodi sztár, akkor 66 millió dollárt, azaz 19,5 milliárd forintot fizettek neki. Abban az évben Chris Hemsworth állt a képzeletbeli dobogó második helyén, az első helyet pedig Dwayne Johnson foglalta el a Jumanjiban nyújtott alakításáért.

Sherlock Holmes/Robert Downey Jr. Forrás: Collection ChristopheL via AFP/© Village Roadshow Pictures / Warner Bros/Village Roadshow Pictures / Warn

Tom Cruise

A Golden-Globe díjas színész került az első helyre, ugyanis a Világok harcában Ray Ferrier szerepéért 100 millió dollárt kapott. Ő a garantált színészgázsi helyett 20% részesedést kért a film bevételéből, így jutott a valaha volt legnagyobb sztárfizetéshez. Nagyságrendileg csak Will Smith kapott ekkora összeget a Men in Black – Sötét zsarukban nyújtott alakításáért. Az azóta már Oscar-díjas Smith-t idei botránya miatt tíz évre kitiltották a gáláról.

A Világok harca Tom Cruise főszereplésével Forrás: UIP-Duna Film

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.