150 ezer forintért adtak el egy nőt prostituáltnak Dombóváron

Forrás: Shutterstock -
emberkereskedelem Dombóvár prostitució
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Emberkereskedelem és kényszermunka miatt emeltek vádat két férfival szemben. Az egyikük egy nőt vett a másiktól, hogy külföldön prostituáltként dolgoztassa.

A vádirat szerint az egyik férfi 2017-től nőket vett rá arra – akár erőszakkal vagy fenyegetéssel –, hogy prostituáltként pénzt keressenek neki. Az egyik nővel középiskolában osztálytársak voltak, és szerelem alakult ki közöttük, majd miután az iskolát elvégezték 2017-ben, a nő odaköltözött hozzá.

A férfi ezután közölte vele, hogy prostitúcióval kell gondoskodnia a megélhetésükről. A nő először tiltakozott ellene, de a férfi megfenyegette, megverte őt, ezért beleegyezett abba, hogy külföldön dolgozzon. 2021 júniusáig – többek között Svájcban – megkeresett pénzt a férfinak adta.

A négy év alatt a férfi közel 4 millió forintot keresett.

150 ezer forintért adtak el egy nőt Dombóváron - A kép illusztráció Forrás: Shutterstock

A férfi 2018-ban egy közösségi oldalon került kapcsolatba egy másik nővel, aki szintén szerelmes lett belé. Egy idő után összeköltöztek, majd miután a pénzük elfogyott, a férfi ekkor azt mondta, hogy külföldre kell mennie prostituáltnak. A nő erre nem volt hajlandó, ezért a férfi őt is bántotta.

2021 márciusában a férfi Dombóváron 150.000 forintért megvásárolt egy kábítószer hatása alatt álló nőt egy másik férfitől azért, hogy őt Olaszországban prostituáltként dolgoztassa.

A megvásárolt nőt a férfi a lakására vitte, ahol fogvatartotta, majd azt mondta neki, hogy csak akkor engedi el, ha az érte adott pénzt kifizeti. Mivel a nő nem volt hajlandó prostiként dolgozni és a pénzt sem fizette vissza, a férfi elengedte.

A vádlottak többek között a szexuális cselekmény végzése érdekében, fenyegetéssel kényszerítve, a sértett sanyargatásával elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntettét valósították meg, aminek a büntetési tétele 5-15 évig terjedő szabadságvesztés.

A két férfi letartóztatásban van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.