"Remek, hogy nincs előttem senki" - így nyilatkozott Haumann Péter a visszavonulása után

Forrás: MTI/Vajda János -
színész visszavonulás Haumann Máté színészet Haumann Péter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Haumann Péter halála az egész országot megrázta. A színészóriás egyik utolsó interjújában a visszavonulása mellett arról is beszélt, melyek voltak a legemelkedettebb pillanatok karrierje során.

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész méltósággal viselt hosszú betegség után hunyt el szombaton délután. A színművész tavaly a Blikknek mesélt visszavonulásáról, és arról, miért nem tanította sosem a színészetet.

"Ideje volt csinálni a mesterséget és ideje volt abbahagyni. Kicsit fényesebben is lecsenghetett volna ez az egész, de annyira drámai azért nem volt. Nagyon jó nekem ott, előttem egy nyílt tér van, ez nagyon fontos. 63 óta van papírom arról, hogy csinálhattam a színészetet és majdnem minden este játszottam. Most anélkül, hogy lebecsülném a közönséget, remek, hogy nincs előttem senki, hanem csak nagy távolság, amíg ellátok."

Forrás: MTI/Vajda János

Haumann Péter arról is beszélt, hogy nem sok emelkedett pillanata volt ezen a pályán, de az egyik ezek közül az volt, amikor a fiával, Mátéval együtt szerepelt.

A színészóriás azt is elárulta, hogy azért nem tanította ezt a mesterséget, mert nem bírta volna, hogy olyan emberekkel kell döntenie diákok sorsáról, akikkel azért nem jön ki jól, mert más a véleménye. Haumann Péter tavalyi visszavonulása óta minden idejét a családjával töltötte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.