Jeff Bezos megállítaná az időt: a milliárdos egy öregedésgátló technológia kifejlesztésébe fogott

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Annegret Hilse/Sven Simon -
technológia öregedés startup elmúlás idő Jeff Bezos Nobel-díj milliárdos fejlesztés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Amazon alapítója, Jeff Bezos csúcstudósokból álló csapatot állít össze, hogy segítsenek neki megvalósítani a legnagyobb álmát, a halhatatlanság technológiájának kifejlesztését.

A milliárdos pénzét a múlt hét szerdán útjára indult Alto Labs névre keresztelt startupba fekteti. Az új cég vezérigazgatói székébe Hal Barront, a GlaxoSmithKline gyógyszeripari óriáscég tudományos főigazgatóját ültették, aki nagyon örült a megbízásnak:

"Mélységes megtiszteltetés számomra, hogy felajánlották nekem ezt az egyszeri lehetőséget, hogy egy ilyen egyedülálló vállalatot vezessek, amelynek küldetése a betegségek visszafordítása" - mondta Barron a startup sajtóközleményében.

Jeff Bezos a halhatatlanság technológiájának kifejlesztését tűzte ki célul. Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Annegret Hilse/Sven Simon

Barron tudóscsapatának feladata a halál leküzdése, tagjai között olyan neves tudósok szerepelnek, mint Dr. Shinya Yamanaka, aki 2012-ben orvosi Nobel-díjat kapott az őssejtkutatási munkájáért, vagy Jennifer Doudna, aki CRISPR génszerkesztő eszköz kifejlesztésében játszott szerepéért 2020-ban a kémiai Nobel-díj társdíjasa lett.

A Bezos által támogatott startup több mint 3 milliárd dolláros finanszírozással indul, de nem az Amazon alapítója az egyetlen rendkívül gazdag befektető, aki segít az Alto Labs finanszírozásában. Jurij Milner orosz-izraeli milliárdos is beszáll az öregedésgátló technológia fejlesztésébe.

A startup küldetése, hogy elérje a biológiai újraprogramozást, ami egy olyan módszer, amely gyakorlatilag megfiatalítja az érett sejteket, ezzel elméletileg a sejtek képesek lesznek például visszafordítani a test öregedését, vagy akár az életkorral összefüggő betegségeket, például a demenciát is gyógyítani.

Csak az idő fogja eldönteni, hogy ez a milliárdosok által támogatott vállalkozás valóban segíthet-e abban, hogy örökké fiatalok maradjunk. Ha mást nem, legalább azt megtanuljuk, hogyha a világ összes pénze és egy csapat kiváló tudós sem tudja legyőzni a halált, akkor talán semmi más sem lesz rá képes - írja a Futurism.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.