Koronavírus - Japán két év után megnyitja az országot, de ezt feltételekhez köti

járvány pandémia COVID-19 Japán nyitás beutazási korlátozás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Japán a koronavírus-járvány miatt bevezetett kétéves korlátozást követően fokozatosan megnyitja az országot a külföldi turisták előtt, akik azonban csak bizonyos feltételek mellett léphetnek be az országba - derült ki a Japán Turisztikai Ügynökség (JTA) keddi közleményéből.

Az újranyitás első szakaszában, június 10-től csak a szervezett turistacsoportokat engedik be. A látogatókat kísérő utazási iroda idegenvezetőinek ügyelniük kell, hogy a külföldiek viseljenek maszkot.

„Az idegenvezetőknek az utazás minden egyes szakaszában gyakran emlékeztetniük kell az utazás résztvevőit a szükséges fertőzésmegelőzési intézkedésekre, beleértve a maszkok viselését és levételét" - áll a JTA iránymutatásában.

Tokió, Japán Forrás: boredpanda

„Még a szabadban is folytatni kell a maszkok viselését olyan helyzetekben, amikor az emberek közvetlen közel egymáshoz beszélgetnek" - derült ki a dokumentumból.

Japán a világ egyik legszigorúbb határellenőrzését vezette be a világjárvány idején, megtiltva szinte minden nem helyi lakos beutazását.

Ahogy a világ nagy része nyit és feloldja a COVID-zárlatokat, Japán is lazít a szabályokon. Kisida Fumio japán miniszterelnök ígéretet tett arra, hogy a határvédelmi intézkedéseket összhangba hozza a többi gazdag országéval.

A kormány nemrégiben elkezdte enyhíteni a nagyközönség számára a maszkokra vonatkozó iránymutatást, bár a maszkok mindenütt jelen vannak.

A baktériumok terjedésének megakadályozása és a pollenek elleni védekezés céljából viselt maszkok a koronavírus-járvány előtt is elterjedtek voltak Japánban.

A kelet-ázsiai országban a múlt hónapban mintegy ötven fős csoportok - többségük utazási ügynökök - "tesztkörutakat" tartottak, ennek során a résztvevők egyikénél kimutatták a koronavírust.

James Jang ausztrál utazásszervező, aki részt vett az egyik tesztúton, azt mondta, hogy a szabályok valószínűleg egyelőre elriasztanak néhány embert.
„Az ügyfeleknek nem okoz gondot a maszk viselése beltérben, de 24 órán át már igen" - mondta. A Reuters brit hírügynökségnek nyilatkozva hozzátette, hogy később az állandó idegenvezetés költségei is elriaszthatják az ügyfeleket az utazástól.

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.