Damu Roland 6 éves lánya most tudta meg, hogy meghalt az édesapja

Fotó: Polyák Attila - Origo -
halál Damu Roland özvegy színész Damu Maja árva adósság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Halála előtt évekig nem látogatta lányát Damu Roland, de a kislány tudja, ki ő. 

A kis Maja tisztában van azzal, hogy az apja színész volt, azt is tudja most már, hogy meghalt, de a sírjához még nem vitte ki az édesanyja - sem a gyámja -, aki bár volna oka, nem haragszik gyermeke apjára.

Damu Roland sírja a Farkasréti temetőben, a búcsúztatása napján Fotó: Polyák Attila - Origo

Damu éveken át elhanyagolta a kislányát, akire azonban tetemes adósságot hagyott, amit a gyerek családja fizet.

Maja gyámja, az édesanyjának nővére, Katalin elmondta, hogy húga soha nem szidta gyermeke apját, a kislány tudja, ki volt Damu, de a temetésre nem vitték el, már csak azért sem, mert a színész családjától nem kaptak rá meghívást.

"Tudjuk, hogy a Farkasréti temetőben van örök nyugalomra helyezve Roland, de fogalmunk sincs, hol van a sírhelye. Mindenről csak a médiából értesültünk, hiszen minket senki nem értesített sem üzenetben, sem levélben, de a telefonunk sem csörgött, holott tudják az elérhetőségeinket, mert az nem változott az elmúlt években. Tisztában voltunk azzal, hogy nem vagyunk szívesen látott személyek, ezért meg sem kíséreltünk a temetésre elmenni, mert nem akartunk botrányt" - mesélte Katalin a Bors érdeklődésére reagálva.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.