Amber Heard attól retteg, hogy Johnny Depp újra beperelheti őt

Forrás: MTI/EPA/Reuters Pool/Evelyn Hockstein -
rágalmazás Amber Heard Johnny Depp bizonyíték Aquaman bíróság Karib-tenger kalózai fellebbezés rágalmazási per sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Heard az NBC Dateline-nek adott interjújában azt mondta, hogy eddig „magától értetődőnek" tartotta hogy „joga van beszélni", de ezt most a bíróság megcáfolta. 

Savannah Guthrie műsorvezetőnek nyilatkozva az Aquaman sztárja így folytatta: „Attól félek, hogy bármit is teszek, mondok, vagy ahogyan mondom, minden lépésem egy újabb lehetőséget kínál az elhallgattatásomra. Azt hiszem, a rágalmazási pernek az volt a célja, hogy elvegye a hangomat."

Heard megismételte azt a kijelentését is, amelyet a hónap elején hozott ítélet után mondott, hogy szomorú, amiért „elveszítette a jogát, hogy nyíltan és szabadon beszéljen". Johnny Depp ex-felesége azt is állította, hogy az ítélettel újra olyan idők jöttek el, amikor egy nőt, aki megszólal, nyilvánosan megszégyeníthetnek és megalázhatnak.

Fairfax, 2022. június 2. Amber Heard amerikai színésznő, Johnny Depp amerikai színész volt felesége az ellene indított rágalmazási per ítélethirdetésén a virginiai Fairfax megyei bíróságon 2022. június 1-jén. A polgári esküdtszék 15 millió dolláros kártérítést állapított meg Depp javára, amit a volt feleségének kell megfizetnie. Ugyanakkor Heardnek is igazat adtak ellenkeresetének bizonyos pontjaiban, így ő kétmillió dolláros kártérítésre számíthat. Depp 50 millió dollár kártérítést követelt korábbi feleségétől, aki egy 2018-as cikkben családon belüli bántalmazások túlélőjének nevezte magát. Forrás: MTI/EPA/Reuters Pool/Evelyn Hockstein

„Ez visszaveti azt az elképzelést, hogy a nők elleni erőszakot komolyan kell venni" - tette hozzá akkor.

Annak ellenére, hogy attól tart: Depp további jogi lépéseket tehet, Heard azt mondta Guthrie-nek, hogy kitart a vallomása „minden szava mellett", és ez így lesz „halála napjáig". Az esküdtszéket mindennek ellenére nem hibáztatja az ítéletért: az interjúban „nem jó áldozatnak" és „nem szimpatikus áldozatnak" minősítette magát.

„Nem vagyok szent. Nem kérem senkitől, hogy szeressen" - mondta, bár megismételte azt az állítást is, hogy az ítéletnek borzasztó hatása lehet a családon belüli erőszak túlélőire.

„Amit megtudtam azon a tárgyaláson, hogy soha nem lehetsz elég jó. Ha van bizonyítékod, akkor az csak egy átverés, ha nincs bizonyítékod, akkor amit mondasz, nem történt meg" - nyilatkozta Amber Heard.

Ex-neje interjúját követően Depp szóvivője a következőket mondta az Insidernek:

„Sajnálatos, hogy míg Johnny tovább akar lépni az életében, a vádlott és csapata újra akarja tárgyaltatni azokat az ügyeket, melyekben a bíróság már döntést hozott, egy olyan ítéletet vitatva, amelyet egyhangúlag hozott meg az esküdtszék Johnny javára."

Amber Heard kijelentette, hogy fellebbez az ítélet ellen.

Johnny Deppnek hamarosan egy másik bántalmazási ügyben is bíróság elé kell állnia.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.