Nézni is sokkoló: öt adag reggelit tömött magába nyolc perc alatt egy fiatal nő

Leah Shutkever kihívás videó challenge angol reggeli versenyevő reggeli
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az angolszász országokban hatalmas hagyománya van a versenyevésnek. Elég csak a filmekből jól ismert hot dog-evő versenyre gondolni, máris tudni fogjuk, miről szólnak ezek a megmérettetések.

A versenyzőknek vagy fix idő alatt kell minél több mindent megenniük, vagy egy adott mennyiséget kell a lehető leghamarabb eltünteniük a tányérról. Az utóbbihoz hasonló kihívásban vett részt az évek óta hivatásos versenyevőként dolgozó Leah Shutkever. A fiatal nő egy brit kávézó kihívására jelentkezett, és vállalta, hogy egymaga elfogyaszt öt adag angol reggelit, méghozzá kevesebb mint 12 perc alatt.

Az eddigi rekord 12 perc 50 másodperc volt, amit játszi könnyedséggel döntött meg Leah. A videós tartalomgyártó hölgy 8 perc és 2 másodperc alatt megette a hatalmas reggelit, amelyből egy adag is gigászi mennyiségű lenne sokak számára.

A Leah által elfogyasztott reggeliben volt öt tükörtojás, öt sült kolbász, öt vastag szelet sült baconszalonna, öt egész paradicsom, öt darab tócsni, 5 adag szószos bab, 5 pirítós, valamint öt black pudding, ami egyfajta ír véres hurka.

Shutkever teljesítménye lenyűgözte a kávézó tulajdonosát, aki elmondta, hogy a korábbi rekord is elképesztő volt, arra pedig gondolni sem mert, hogy majd egy lány dönti meg az időt. Az öt adag reggeli ára egyébként 25 font, megközelítőleg 12 ezer forint, melynek egy része adományként kerül a helyi rákellenes alapítványhoz. Annak a versenyzőnek, akinek 45 percen belül sikerül megennie a gigászi fogást, nem kell fizetnie.

Leah Shutkever nem most először ért el nagy eredményt, ugyanis már 27 Guinness-rekord fűzödik a nevéhez. A fiatal nő építészetet tanult az egyetemen és belsőépítészként dolgozott, amíg a pandémia alatt fel nem hagyott a civil állásával. Már lassan tíz éve eszik versenyszerűen, ám csak pár éve lett ez a főállása. A rekorddöntésekről videót készít, és influenszerként keresi a kenyerét – mutatta be Shutkevert a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.