Ismét itt a kánikula, hazánban hőségriadó van érvényben. Ilyenkor általában nem alszunk jól és eleget éjszaka, emiatt pedig a nappalok is nehezebbé válnak.

Nagy melegben mindenki a hűsítő praktikák után kutat az interneten, de nem biztos, hogy használnak is, sőt... Az az ötlet sem bizonyul jónak, miszerint a pizsamát és az ágyneműt lefekvés előtt a fagyasztóba kell tenni. Egy szakértő elmondja, miért nem érdemes ezzel próbálkozni.

Kánikulában nem könnyű elaludniForrás: Shutterstock


"Amikor beüt a kánikula, a közösségi médiát elárasztják a jobbnál jobb ötletek, amelyek egy jelentős része inkább csak ront a helyzeten. Az egyik legjobb példa erre az ágyneműk és a pizsamák hűtése, és a vizes zokni viselése az ágyban. Ezek a módszerek több nedvességet adnak az alvási környezethez, a nedvesség pedig felmelegszik az éjszaka folyamán. Ez azt jelenti, hogy bár lefekvéskor lehűlünk tőlük, amint egy alvási ciklus végéhez érünk, a felmelegedett nedvesség felébreszt, és ez akár az éjszaka közepén is megtörténhet"
- idézi a Bors a DailyRecord által megkérdezett szakértőt. Hozzáteszi, a testhőmérséklet csökkenése fontos része az elalvási folyamatnak, a különböző a trükkökkel pedig átverjük a testünket. A hideg ruhák sokkolják a testet, ezáltal aktívabbnak érezzük magunkat, ezzel pedig meghosszabodik az elalvási folyamat, nem pedig megrövidül.