Semmi esetre se tedd ezt lefekvés előtt, ha kánikulában is aludni akarsz

Forrás: Shutterstock -
trükk kánikula elalvás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ismét itt a kánikula, hazánban hőségriadó van érvényben. Ilyenkor általában nem alszunk jól és eleget éjszaka, emiatt pedig a nappalok is nehezebbé válnak.

Nagy melegben mindenki a hűsítő praktikák után kutat az interneten, de nem biztos, hogy használnak is, sőt... Az az ötlet sem bizonyul jónak, miszerint a pizsamát és az ágyneműt lefekvés előtt a fagyasztóba kell tenni. Egy szakértő elmondja, miért nem érdemes ezzel próbálkozni.

Kánikulában nem könnyű elaludni Forrás: Shutterstock


"Amikor beüt a kánikula, a közösségi médiát elárasztják a jobbnál jobb ötletek, amelyek egy jelentős része inkább csak ront a helyzeten. Az egyik legjobb példa erre az ágyneműk és a pizsamák hűtése, és a vizes zokni viselése az ágyban. Ezek a módszerek több nedvességet adnak az alvási környezethez, a nedvesség pedig felmelegszik az éjszaka folyamán. Ez azt jelenti, hogy bár lefekvéskor lehűlünk tőlük, amint egy alvási ciklus végéhez érünk, a felmelegedett nedvesség felébreszt, és ez akár az éjszaka közepén is megtörténhet"
- idézi a Bors a DailyRecord által megkérdezett szakértőt. Hozzáteszi, a testhőmérséklet csökkenése fontos része az elalvási folyamatnak, a különböző a trükkökkel pedig átverjük a testünket. A hideg ruhák sokkolják a testet, ezáltal aktívabbnak érezzük magunkat, ezzel pedig meghosszabodik az elalvási folyamat, nem pedig megrövidül.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.