Elaltatták a sztárrá vált rozmárt, mert úgy ítélték meg, hogy veszélyt jelent az emberekre

elaltatás Freya rozmár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nyár legnagyobb sztárja Freya volt, a rozmár, aki Oslóban töltötte az elmúlt heteket, a parthoz közeli vizeket élvezve. 

A 600 kilós rozmárról számtalan videó terjedt az interneten, ahogy kisabb csónakokban napozik, megrongálva azokat. Freya július 17. óta volt a környéken, és bár a hatóságok eddig reménykedtek abban, hogy az állat magától távozik egy idő után, ez nem történt meg - írja a BBC.

A hatóságok figyelmeztetése ellenére hatalmas tömegek mentek a rozmár közelébe, fényképeket készítettek vele, sőt, olyan is volt, hogy csupán karnyújtásnyita voltak tőle. A múlt héten a hatóságok még próbálták jobb belátásra téríteni az embereket, és kérni őket, hogy hagyják békén, ez azonban szintén nem történt meg.

Mivel a hivatal úgy ítélte meg, hogy nagy a veszélye annak, hogy a kimerült rozmár emberre támad, nem volt más választásuk, mint elaltatni az állatot. Bár felmerült annak a lehetősége, hogy máshová szállítják, ismeretlen okokból ez nem volt járható út.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.