Brad Pitt Finnország harmadik legnagyobb városának, Tamperének egyik múzeumában leplezte le szobrait, az első nyilvános művészeti kiállításának részeként, amely hatalmas meglepetést okozott az északi országban.

Szobrait maga az 58 éves színész fedte fel az érdeklődők előtt szombaton, Thomas Houseago brit művész nagyszabású kiállítása keretében, Nick Cave ausztrál zenész kerámiasorozata mellett.

"Nicknek és nekem ez egy új világ, ahova most lépünk be először. Egyszerűen jó érzés" – mondta Pitt a finn Yle éllami televíziónak a megnyitó ünnepségen.

Pitt kilenc alkotása között szerepel egy öntött gipsztábla, amely „puskalövést ábrázol", valamint egy sor ház alakú szilikon szobor, amelyek mindegyikét más-más kaliberű lőszerrel lőtték át.

„Számomra ez az önreflexióról szól. Arról van szó, hogy hol hibáztam el a kapcsolataimat, hol léptem félre, hol vagyok bűnrészes" – mondta Pitt a megnyitón hozzátéve, hogy számára a szobrászat önfeltárás: "Brutálisan őszinte voltam magammal, sorba vettem azokat, akiket esetleg megbántottam, és a pillanatokat, amikor tévedtem."

A színész állítólag az Angelina Jolie-tól való válása után kezdett szobrászattal próbálkozni, és napi 15 órát töltött Houseago Los Angeles-i stúdiójában, még 2017-ben - írja a The Guardian.