Lékai-Kiss Ramóna éjszakákon át zokogott a hirtelen rászakadt felelősség miatt

anyaság felelősség Lékai-Kiss Ramóna család gyerekvállalás sírás gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy gyermek születése mindig öröm, anyává válni az egyik legjobb érzés, ám ez nem jelenti azt, hogy a babával járó változást könnyű lenne megélni. Lékai-Kiss Ramónának sem volt könnyű feldogoznia a kisfia születésével kapcsolatos érzéseit. 

A műsorvezető szerint szinte feldolgozhatatlan az a tény, hogy Noé a születésétől kezdve már mindig ott lesz vele, és neki féltenie, óvnia kell gyermekét.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Rám zuhant az a dolog, hogy felelősséggel tartozom egy életért. Ezt megkapni, ezt a csomagot, ezt az életérzést, ez szinte feldolgozhatatlan. Hogy megszűntél onnan létezni abból a szempontból, hogy örökkön örökké - hála a jóistennek - ott van a kis agyadban, hogy jól van?" - mondta el a Mokkában, és sorolt még fel ezer kérdést a színésznő.

Ramóna tudja, hogy az aggódás Noé 20 éves korában is ugyanúgy meglesz. Úgy gondolja, akárhány könyvet elolvashat az ember a várandóssága alatt, amikor a baba ott van, az egy teljesen más helyzet. Ő és férje is össze voltak zavarodva, amikor hazavitték kisfiukat a kórházból:

"Amikor hazavittük a kórházból és leraktuk az ágyra, csak néztük, hogy most mi legyen, hogyan kell hozzányúlni egy babához..."

A műsorvezető szerint az anyaság jöhet ösztönösen is, de van, hogy segítséget kell kérnie az embernek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.