balett-táncosnő animációs film hősnő plus size test diszmorfia karakter Reflect Disney
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Reflect című animációs film egy fiatal, teltkarcsú balett-táncosnő, Bianca történetét követi nyomon, "aki megküzd saját tükörképével".

A Disney 85 éves történetében a molett karakterek csak gazemberekként vagy statisztákként szerepeltek a filmjeikben. A rajongók üdvözlik a változást, volt, akit könnyekig meghatott az új, Reflect című animációs rövidfilm.

A nő a Twitteren ezt írta: „16 éves koromban nagy szükségem lett volna erre a Disney-filmre, mielőtt abbahagytam a balettet azért, mert nem akartam többé a kövér lány lenni az osztályban. Örülök, hogy a kicsiknek már lesz ilyen segítségük. 10/10 a Reflectnek!'

A Disney-rajongók régóta kérik a vállalatot, hogy készítsen molett hercegnőkről szóló meséket. Tavaly a céget azzal vádolták meg, hogy „irreális szépségsztenderdeket" kényszerít a gyerekekre, miután egy eltúlzott arányokkal rendelkező karakter szerepelt az Inner Workings című rövidfilmjükben - írja a Daily Mail.

A Reflect főhőse, a testdiszmorfiás Bianca "megküzd a saját tükörképével", legyőzi a félelmeit és bátran kiáll a világ elé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.