Damu Roland kislányának öröksége: 8 millió forint adósság

Fotó: Polyák Attila - Origo -
örökség gyerektartás Damu Roland Damu Maja adósság örökös
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
8 milliós adósság mellett pár alsónadrágot és egy gitárt örökölt Damu Maja, aki lemondott az örökségéről. 

Három gyereke van a néhai színésznek, Damu Rolandnak, ám kettőt a hagyatéki eljárás során nem találtak meg. Egyiküket, Benjámint feltételezik, hogy örökbe adták, de Andort sem találták meg, ahogy Damu apját, aki nem tartotta a kapcsolatot a fiával, szintén nem érték el, így az egyetlen örökös Maja lett.

Damu Roland, Farkasréti temető Fotó: Polyák Attila - Origo

A kislány öröksége - mint kiderült - 8 millió forint adósság lett, melyből 4 millió forinttal neki tartozott a színész, mivel nem fizetett gyerektartást a kislánya után. 3 és fél millió forinttal tartozott volt párjának és kisebb kölcsönöket vett fel különböző pénzintézetektől, amit Maja gyámja, Katalin nem is érti, mivel a színésznek nem volt munkaviszonya.

"Több százezer forintra rúg ezeknek a kölcsönöknek az értéke, de kérdem én, hogy lehetséges, hogy megkapta? Ez mélységesen felháborít, különösen úgy, hogy Maja árvaellátást is csak méltányossági alapon kap, mert az édesapjának nem volt meg a hét és fél évnyi minimum munkaviszonya. 19 ezer forint ez az összeg, ebből nem lehet gyereket nevelni!" – mondta el Katalin, aki Maján kívül három saját gyermekéről is gondoskodik.

Mivel az adósságon kívül csak alsónagdrágok, zoknik, órák, egy napszemüveg és egy gitár képezték Damu hagyatékát, Maja nevében a gyámja lemondott az örökségéről - írja a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.