A börtön törte ketté Damu Roland karrierjét - Nem ő az egyetlen sztár, aki rácsok mögé került

Robert Downey Jr. Zalatnay Sarolta börtönbüntetés Damu Roland Tim Allen Martha Stewart sztárok a rácsok mögött Aurelio börtön sztárok magazin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Irigykedve nézzük a külföldi és a magyar hírességek fényűző életét, és azt kívánjuk, bárcsak nekünk is olyan könnyen jönne a siker, mint nekik...

A csillogástól azonban nem látszanak a sötét foltok, amelyek minden ember, így a celebek múltján is ott éktelenkednek. A hírességek közül néhányan a hátuk mögött tudták hagyni a problémákat és a nehézségekből erőt merítve, megújulva, erősebben tértek vissza. Nekik sikerült elfeledtetni, honnan is indultak, hogy megjárták a poklok poklát.

Sokakat viszont megtörtek a megpróbáltatások, az éveken át húzódó bírósági tárgyalások, és nem tudtak megbirkózni a rájuk szegeződő, megvető pillantásokkal. A többség pedig, ha akart volna, akkor sem tudott volna visszatérni a szakmájába, mivel a kiadók, stúdiók és tévécsatornák is elfordultak tőlük. Senki sem akart ugyanis egy börtönt megjárt, büntetett előéletű emberrel dolgozni.

Összegyűjtöttünk néhány hírességet, akik a rácsok mögé kerültek, valamennyien a saját hibáiknak köszönhetően.

Aurelio

Az egykori realitysztár a vádirat szerint 2017-ben ittas állapotában elaludt egy bárban, az egyik ismerőse pedig kihasználta Aurelio kiszolgáltatott helyzetét, és ellopta a kabátja zsebében található 130 ezer forintot. A volt villalakó egyik társával felkereste a férfit, hogy visszaszerezzék tőle az összeget, ám a dolgok elfajultak. Aurelio ütlegelni kezdte az ismerősét, majd egy autóba tuszkolták és közölték vele, hogy csak akkor engedik szabadon, ha visszaadja az ellopott pénzt.

Ítélet: A bírósági procedúra évekig húzódott, végül két év, három hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélték Auréliót, akinek a drogügyei miatt korábban kiszabott plusz egy év, két hónapot is le kell ülnie. Legkorábban két év múlva szabadulhat.

Aurelio Forrás: Végh István/Bors

Martha Stewart

A mindig kifogástalan megjelenésű, tökéletes életet élő ikon múltjában is vannak sötét foltok. Martha Stewart volt az egyik részvényese az ImClone Systems nevű, rákterápiás gyógyszereket fejlesztő cégnek, amely a kétezres évek elején tervezte piacra dobni legújabb termékét. Az új gyógyszer azonban nem kapta meg a szükséges engedélyeket, és ezután a részvények értéke meredeken zuhanni kezdett. Martha azonban pont a cég bedőlése előtt megvált közel 4000 értékpapírjától. A tranzakció időzítése szemet szúrt a hatóságoknak, akik bennfentes kereskedelemmel gyanúsították a televíziós háziasszonyt.

Ítélet: Az ügyészség először értékpapírcsalásért emelt vádat az akkor 63 éves Martha Stewart ellen, akit végül öt hónap letöltendő börtönre ítéltek hamis kijelentések és az igazságszolgáltatás akadályozása miatt.

Martha Stewart Forrás: AFP/Don Emmert

Damu Roland

A tragikus sorsú, egykor elképesztően népszerű sorozatsztár, Damu Roland tavaly év végén örökre lehunyta a szemét. Saját elmondása szerint már a gyermekkora sem volt felhőtlen, a későbbiekben pedig sikerei ellenére sem tudta sehol megvetni a lábát. A talaj viszont végképp akkor csúszott ki alóla, amikor exbarátnője, Palácsik (ma Vajna) Tímea azzal vádolta, hogy Damu megverte és megerőszakolta. A sajtóban akkor címlapokon hozták a hírt, miszerint a színész párja széttépett ruhában, zilált külsővel menekült a lakásból, miközben segítségért kiabált.

Ítélet: A törvényszék személyi szabadság megsértésében, testi sértés bűntettének kísérletében és erőszakos közösülés bűntettében találta bűnösnek Damu Rolandot, akit mindezért négy év hat hónap börtönbüntetésre ítéltek. Példás magaviselete miatt két év és három hónap után szabadult.

Damu Roland Forrás: MTI/Marjai János

Tim Allen

A Télapu sztárja, aki két, hosszú időn át futó amerikai, családi vígjátéksorozatban is főszerepet játszott, bizony nem mindig volt jófiú. Tim Allen sötét gyerekkora talán csak kevesek előtt ismert, hiszen szinte csak komédiákban láthatja őt a nagyközönség. Tizenévesen kezdett inni és apja tragikus halála után keményebb dolgokhoz nyúlt. 1978-ban, huszonöt éves korában több száz gramm kokainnal a bőröndjében, drogkereskedelem miatt tartoztatták le.

Ítélet: Az akkor még csak humoristaként tevékenykedő fiatal Tim Allenre életfogytiglani börtönbüntetést akartak kiszabni, ám mivel feladta több társát is, az ítéletet végül két év és négy hónap letöltendőre mérsékelték.

Tim Allen Forrás: Kalamazoo Sheriff'S Dept.

Zalatnay Sarolta

Cinit sokan a hatvanas évek egyik, ha nem a legtehetségesebb magyar énekesnőjének tartották. Karrierje azonban nem alakult olyan fényesen, mint pályatársainak. Életének legnagyobb töréspontja kétségtelenül a börtönbüntetés volt, mely szó szerint hatalmas sajtóvisszhangot kapott. Nemcsak az újságok foglalkoztak a tehetséges énekesnő kétes ügyeivel, hanem realityműsor is készült Zalatnay utolsó, szabadlábon töltött napjairól. A műsor főcímdala pedig találóan a legnagyobb slágerének egyik részlete lett.

Ítélet: Zalatnay Saroltát 2004-ben nagy kárt okozó, üzletszerűen bűnszövetségben elkövetett csalás miatt három év letöltendő szabadságvesztésre ítélték. Két év után szabadulhatott.

Zalatnay Sarolta Fotó: Margitay Klára/Life.hu

Robert Downey Jr.

Példátlan csodatörténet Downey Jr. karrierje. Páriából és problémás drogosból a ma élő egyik legsikeresebb és legrajongottabb színésszé vált, aki szinte egyedül juttatta csúcsra a gigászi képregény-filmsorozatot, a Bosszúállókat. Robertnek azonban nem volt könnyű gyermekkora, mivel kábszeres apja hatására nyolcévesen megismerkedett a tudatmódosító szerekkel. A függősége pályája elején olyan mértéket öltött, hogy a forgatásokon is randalírozott. A legdurvább esete az volt, amikor kábítószerek hatása alatt betört egy család házába és alsóra vetkőzve befeküdt abba az ágyba, amelyben a gyerek szokott aludni.

Ítélet: Próbaidőre ítélték és elvonóra küldték, ő azonban megszökött, így az ügyészség letöltendő börtönt szabott ki rá. Először négy hónapot, majd az ezredforduló előtt egy évet kellett börtönben töltenie. A kétezres évek elején legyőzte drogfüggőségét és két évtizede tiszta.

Robert Downey Jr. Forrás: Getty Images/2017 Getty Images/Alberto E. Rodriguez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.